fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz w mleku kokosowym na warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfdba9f0f-7fcb-447e-b4ec-a5fb3ef505d0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dorsz w mleku kokosowym na warzywach

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy warzywa
  • Smażymy ok. 5 minut z każdej strony i zalewamy mlekiem kokosowym
  • Lekko solimy, na wierzch kładziemy rybę. Przykrywamy pokrywką i gotujemy 10 min

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie.

Uwagi

Zainspiruj się innymi pomysłami na podanie dorsza, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g filetu z dorsza
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burger wieprzowy z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę przepuszczamy przez spiromat/tarkę spiralną Jeżeli nie mamy spiromatu, to kroimy warzywa w cienkie plastry wzdłuż…

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki Wrzucamy je…

WIĘCEJ >