fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz w mleku kokosowym na warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfdba9f0f-7fcb-447e-b4ec-a5fb3ef505d0

Dorsz w mleku kokosowym na warzywach

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy warzywa
  • Smażymy ok. 5 minut z każdej strony i zalewamy mlekiem kokosowym
  • Lekko solimy, na wierzch kładziemy rybę. Przykrywamy pokrywką i gotujemy 10 min

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie.

Uwagi

Zainspiruj się innymi pomysłami na podanie dorsza, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g filetu z dorsza
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwiczki z kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym na ryżu

Kurczaka kroimy w paski Ananasa kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ryż gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Dodajemy kurczaka, zasmażamy 3-4…

WIĘCEJ >

Miks wędlin z miksem sałat

Wędliny układamy na talerzu Obok układamy sałaty i polewamy sosem  

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa duszona z boczniakami i pieczarkami

Wątrobę pokroić w ukośne cienkie plastry Pieczarki pokroić na ćwiartki Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Podsmażamy 2 min Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Szparagowa carbonara

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną, spiromat – uzyskujemy spaghetti Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >