fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz w mleku kokosowym na warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfdba9f0f-7fcb-447e-b4ec-a5fb3ef505d0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dorsz w mleku kokosowym na warzywach

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy warzywa
  • Smażymy ok. 5 minut z każdej strony i zalewamy mlekiem kokosowym
  • Lekko solimy, na wierzch kładziemy rybę. Przykrywamy pokrywką i gotujemy 10 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dorsza.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z kaczki z wolnowaru z modrą kapustą i batatami

Kaczka: Mięso doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru Cebulę obieramy i kroimy w piórka Gruszki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w gruba kostkę Mięso mieszamy z cebula i gruszkami Ustawiamy…

WIĘCEJ >

Szakszuka

Świeże pomidory- sparzyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy podsmażyć chwilę czosnek, dodać pomidory, wymieszać z przyprawami i odparować nie mieszając (by zostały w kawałkach)….

WIĘCEJ >

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę Pieczarki kroimy w pół W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia…

WIĘCEJ >

Sałatka z szynką z sarny z grzankami ze smalcu i sosem anchois

Sałatka: Szynkę z sarny kroimy w plastry lub kostkę Sałatę rwiemy w palcach Awokado obieramy i kroimy w plastry Ogórka kroimy w plastry lub „w zapałkę” Pomidora kroimy w cząstki, lub koktajlowe kroimy na połówki…

WIĘCEJ >