fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz w mleku kokosowym na warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfdba9f0f-7fcb-447e-b4ec-a5fb3ef505d0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dorsz w mleku kokosowym na warzywach

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy warzywa
  • Smażymy ok. 5 minut z każdej strony i zalewamy mlekiem kokosowym
  • Lekko solimy, na wierzch kładziemy rybę. Przykrywamy pokrywką i gotujemy 10 min

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie.

Uwagi

Zainspiruj się innymi pomysłami na podanie dorsza, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g filetu z dorsza
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rolady wieprzowe faszerowane kapustą z grzybami z dodatkiem sarny i purée marchewkowo – estragonowym

Purée Obieramy marchew i ziemniaki Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 minut Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pó łobranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Gęś z wolnowaru

Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy…

WIĘCEJ >

Udka z kurczaka pieczone z ananasem

Dzień wcześniej: udka z kurczaka płuczemy, obtaczamy w przyprawach Ananasa kroimy na kawałki o wielkości 2-3 cm Udka z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy kawałkami ananasa Wstawiamy do lodówki W dniu przygotowywania posiłku:…

WIĘCEJ >

Frittata grzybowa

Pieczarki kroimy w plastry Boczniaki kroimy w paski Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi Następnie kroimy por w półksiężyce Czosnek kroimy w plastry Włączamy piekarnik na 180 stopni…

WIĘCEJ >