fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5454f4b3-8b09-4ea3-bf04-83551563108f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dorsz w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • Na patelnię wlewamy passatę pomidorową, dolewamy wino i wodę
  • Doprowadzamy do wrzenia
  • Filety solimy i pieprzymy z obu stron
  • Przekładamy rybę na patelnię, tak aby była cała zanurzona w pomidorowym sosie
  • Dusimy pod przykryciem około 10 minut
  • Pod koniec duszenia dorzucamy świeżą bazylię

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Zdjęcie poglądowe.

Zainspiruj się innymi propozycjami dorsza, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 400 g filetu z dorsza
  • 1 słoik passaty pomidorowej (250 g)
  • ¼ szklanki białego wina (60 ml)
  • ½ szklanki wody (125 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 3 garści świeżej bazylii (9 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem z sosem anchois i skwarkami

Sałatka Kurczaka posolić, popieprzyć  Sałatę podrzeć palcami na małe kawałki  Pomidory, ogórki, rzodkiew pokroić i położyć na sałacie Cebulę obrać i pokroić w plasterki i dodać do miski  Kurczaka smażymy po około 4 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana dziczyzną ze śliwkami, z ziemniakami duszonymi i gotowanymi warzywami

Roladka:·        Karkówkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć i wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje Z każdej uformować wałek Włączamy piekarnik i ustawiamy na 160 stopni Pierś z kurczaka…

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić w kostkę 1,5 cm Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1 cm Cebulę,…

WIĘCEJ >

Grillowana polędwiczka

Polędwiczkę obieramy z błon, delikatnie przyprawiamy solą. Marchew kroimy w drobne kawałki i gotujemy 15 minut w małej ilości posolonej wody na wolnym ogniu, odcedzamy, dodajemy mleczko kokosowe, ugniatamy, a następnie przecieramy przez gęste sito…

WIĘCEJ >