fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5454f4b3-8b09-4ea3-bf04-83551563108f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dorsz w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • Na patelnię wlewamy passatę pomidorową, dolewamy wino i wodę
  • Doprowadzamy do wrzenia
  • Filety solimy i pieprzymy z obu stron
  • Przekładamy rybę na patelnię, tak aby była cała zanurzona w pomidorowym sosie
  • Dusimy pod przykryciem około 10 minut
  • Pod koniec duszenia dorzucamy świeżą bazylię

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Zdjęcie poglądowe.

Zainspiruj się innymi propozycjami dorsza, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 400 g filetu z dorsza
  • 1 słoik passaty pomidorowej (250 g)
  • ¼ szklanki białego wina (60 ml)
  • ½ szklanki wody (125 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 3 garści świeżej bazylii (9 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z boczniakami (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Szparagi smażone na boczku

Boczek pokroić w centymetrowe słupki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz. Szparagi opłukać i osuszyć, oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół. Na wytopiony boczek wrzucić szparagi. Smażyć ok…

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru

Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry. Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić. Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3…

WIĘCEJ >

Omlet ze szparagami

Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…

WIĘCEJ >