fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-28

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

Przygotowanie

  • Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki.
  • Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy.
  • Mieszamy wszystkie składniki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie ciekawe pomysły na tego typu sałatki – poszukaj ich w powiązanych przepisach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ kalafiora (400 g)
  • 4-5 ziemniaków (500 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 200 g szynki wędzonej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • 1 łyżka musztardy (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ananas

Ananasa obrać i pokroić w kostkę

WIĘCEJ >

Sorbet z mango

Obieramy mango, kroimy w kawałki Banana obieramy i kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Brukselki pieczone w boczku w sosie musztardowym

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Plastry boczku kroimy na pół i owijamy nim każdą brukselkę. Układamy tak przygotowane brukselki w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia….

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z dynią

Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się) Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień…

WIĘCEJ >