fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0f85cc29-847c-4981-8aa3-7fe9dcf7d807
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

Przygotowanie

  • Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki.
  • Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy.
  • Mieszamy wszystkie składniki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (450 g)
  • Kalafior (świeży) (400 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Gruszka

Gruszkę umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Wołowina w curry z cukinią

Cebulę i dynię kroimy w kostkę, a pieczarki w ćwiartki Rozgrzewamy patelnię i umieszczamy w niej warzywa Dodajemy mięso Zalewamy bulionem lub wodą i dusimy przez około 30 minut Doprawiamy curry, solą, pieprzem i ulubionymi…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z indyka i jarmużu z sosem czosnkowym

Mleko kokosowe rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy starty czosnek i dusimy kilka minut. Wyłączamy ogień pod sosem. Jarmuż dokładnie myjemy, odcinamy zgrubiałe nerwy tak, żeby nie rozerwać liści. Wrzucamy pojedynczo na gotującą się wodę i…

WIĘCEJ >