Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką
Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką
Przygotowanie
- Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki.
- Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy.
- Mieszamy wszystkie składniki.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (450 g)
- Kalafior (świeży) (400 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (200 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Musztarda (20 g)
- Czosnek (świeży) (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)
Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…
WIĘCEJ >Wołowina w curry z cukinią
Cebulę i dynię kroimy w kostkę, a pieczarki w ćwiartki Rozgrzewamy patelnię i umieszczamy w niej warzywa Dodajemy mięso Zalewamy bulionem lub wodą i dusimy przez około 30 minut Doprawiamy curry, solą, pieprzem i ulubionymi…
WIĘCEJ >Zapiekanka z indyka i jarmużu z sosem czosnkowym
Mleko kokosowe rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy starty czosnek i dusimy kilka minut. Wyłączamy ogień pod sosem. Jarmuż dokładnie myjemy, odcinamy zgrubiałe nerwy tak, żeby nie rozerwać liści. Wrzucamy pojedynczo na gotującą się wodę i…
WIĘCEJ >