fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana z szynką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-4-6

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana z szynką

Przygotowanie

  • Kalafior podzielić na małe różyczki
  • Ziemniaki pokroić w kostkę
  • Szynkę pokroić w paseczki
  • Czosnek obrać i posiekać jak najdrobniej
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski
  • Dodać oliwę, musztardę
  • Posolić i popieprzyć, zamieszać

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci lub jeśli nie lubisz czosnku – nie dodawaj go. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) możesz zastąpić ziemniaki topinamburem lub batatami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ ugotowanego kalafiora (400 g)
  • 5 ziemniaków (500 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 200 g szynki wieprzowej wędzonej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • 1 łyżka musztardy (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami

Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem myśliwskim

Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy, kroimy w plastry a następnie w długie paski  Pocięte marchew, kalarepę i cukinię mieszamy…

WIĘCEJ >

Bananowe kasztanki

Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

WIĘCEJ >

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >