fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz18-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Przygotowanie

  • Ziemniaki pokroić w kostkę
  • Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku
  • Boczek pokroić drobną kostkę
  • Pomidorki poprzekrawać na połówki
  • Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę
  • Pokrojone składniki wrzucić do miski
  • Dodać sos vinaigrette
  • Dodać ocet
  • Zamieszać, spróbować i doprawić solą i pieprzem, jeśli potrzeba

Rady dietetyka

Sprawdź wszystkie składniki przepisu pod kątem aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji zawartych w piktogramach.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (140 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Szpinak (świeży) (50 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Jaja z boczkiem i z awokado

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku, wybijamy jaja, przyprawiamy i smażymy pod przykryciem do momentu ścięcia się białek Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Na talerzu układamy wszystkie warzywa, a…

WIĘCEJ >

Wiosenna zapiekanka warzywna

Szparagi płuczemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Kroimy każdego szparaga na około 5 kawałków (2 cm kawałki). Na patelni podgrzewamy oliwę i wrzucamy szparagi. Podsmażamy na średnim ogniu przez 5 minut, a następnie dodajemy pokrojoną dymkę….

WIĘCEJ >

Koktajl z czarnej porzeczki

Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy

WIĘCEJ >