fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz18-4-3

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Przygotowanie

  • Ziemniaki pokroić w kostkę
  • Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku
  • Boczek pokroić drobną kostkę
  • Pomidorki poprzekrawać na połówki
  • Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę
  • Pokrojone składniki wrzucić do miski
  • Dodać sos vinaigrette
  • Dodać ocet
  • Zamieszać, spróbować i doprawić solą i pieprzem, jeśli potrzeba

Rady dietetyka

Jeśli nie lubisz wędzonego boczku możesz wykorzystać wędzoną szynkę (dobrej jakości).

Sprawdź wszystkie składniki przepisu pod kątem aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji zawartych w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się propozycje przyrządzenia sałatki ziemniaczanej z łososiem – koniecznie zajrzyj do nich.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 ugotowane ziemniaki (ok. 170 g)
  • 2 garście świeżego szpinaku (50 g)
  • 5 plastrów wędzonego boczku (50 g)
  • 5 pomidorów koktajlowych (100 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (10 ml)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 łyżki sosu vinaigrette (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frytki z dyni

Dynię obieramy, myjemy i kroimy na frytki o grubości 1-2 cm Umieszczamy w naczyniu i dodajemy oliwę z przyprawami Wszystko (…)

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na (…)

WIĘCEJ >

Halibut z sosem chrzanowo-porowym

Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa

Uruchamiamy piekarnik: 180 st. C – opcja pieczenia „góra-dół. Zagotuj wodę w dużym garnku. Kalafiora i brokuły myjemy i dzielimy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl