fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz18-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Przygotowanie

  • Ziemniaki pokroić w kostkę
  • Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku
  • Boczek pokroić drobną kostkę
  • Pomidorki poprzekrawać na połówki
  • Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę
  • Pokrojone składniki wrzucić do miski
  • Dodać sos vinaigrette
  • Dodać ocet
  • Zamieszać, spróbować i doprawić solą i pieprzem, jeśli potrzeba

Rady dietetyka

Sprawdź wszystkie składniki przepisu pod kątem aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji zawartych w piktogramach.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (140 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Szpinak (świeży) (50 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielona zupa

Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy Całość blendujemy Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od…

WIĘCEJ >

Indyk z ryżem z kalafiora

Mięso kroimy w mniejsze kawałki Podsmażamy mięso przez około 10 minut Kalafior dzielimy na małe różyczki, wkładamy do osobnego naczynia, a następnie miksujemy Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Umieszczamy przygotowany ryż z kalafiora, doprawiamy i…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Wykładamy blachę papierem do pieczenia Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut Fetę kroimy w kostkę Umieszczamy w misce szpinak, dynię, fetę, pestki dyni…

WIĘCEJ >

Krem jaglano-kokosowy

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość…

WIĘCEJ >