fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz9-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę
  • Rukolę umyć i odcedzić na sicie
  • Pomidory pokroić na połówki
  • Łososia pokroić w paski
  • Czosnek obrać i drobno pokroić
  • Wszystkie składniki wrzucić do miski
  • Dodać sos
  • Zamieszać, spróbować i ewentualnie doprawić

Rady dietetyka

Orzechy włoskie są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszym artykule pt. „Orzechy – które są dla nas najlepsze i jak je jeść.”

Dopasuj składniki tej potrawy do Twojego aktualnego sposobu żywienia oraz towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne pomysły na przyrządzenie sałatki ziemniaczanej w równie smaczny sposób.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnej sałaty.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (300 g)
  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Rukola (100 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa rybna

Rybę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy masło klarowane Rybę wraz z pokrojonymi w połówki pomidorami podsmażamy. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, szczypiorek i przyprawy Po dwóch minutach dolewamy wodę i zmniejszamy ogień Wszystko gotujemy…

WIĘCEJ >

Zebra bananowa

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąką jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części Do jednej części dodajemy kako Wszystkie porcje…

WIĘCEJ >

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i…

WIĘCEJ >

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

Jabłko, gruszkę, daktyle, cynamon, miód oraz jednego banana miksujemy na gładki krem i wlewamy go do miseczki Drugiego banana kroimy w plasterki lub kostkę, dodajemy do koktajlu Wszystko posypujemy wiórkami i chią

WIĘCEJ >