fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz9-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę
  • Rukolę umyć i odcedzić na sicie
  • Pomidory pokroić na połówki
  • Łososia pokroić w paski
  • Czosnek obrać i drobno pokroić
  • Wszystkie składniki wrzucić do miski
  • Dodać sos
  • Zamieszać, spróbować i ewentualnie doprawić

Rady dietetyka

Orzechy włoskie są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszym artykule pt. „Orzechy – które są dla nas najlepsze i jak je jeść.”

Dopasuj składniki tej potrawy do Twojego aktualnego sposobu żywienia oraz towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne pomysły na przyrządzenie sałatki ziemniaczanej w równie smaczny sposób.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnej sałaty.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (300 g)
  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Rukola (100 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >