fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz9-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę
  • Rukolę umyć i odcedzić na sicie
  • Pomidory pokroić na połówki
  • Łososia pokroić w paski
  • Czosnek obrać i drobno pokroić
  • Wszystkie składniki wrzucić do miski
  • Dodać sos
  • Zamieszać, spróbować i ewentualnie doprawić

Rady dietetyka

Wierzch sałatki można posypać orzechami włoskimi, które stanowią między innymi dobre źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszym artykule „Orzechy – które są dla nas najlepsze i jak je jeść.”

Dopasuj składniki tej potrawy do Twojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz pomysły na przyrządzenie sałatki ziemniaczanej w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 ugotowane ziemniaki (ok. 300 g)
  • 5 garści rukoli (100 g)
  • 10 pomidorków koktajlowych (200 g)
  • 1 porcja wędzonego łososia (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 40 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…

WIĘCEJ >

Kurczak zawijany w boczku z warzywami na puree z batatów

Włączamy piekarnik na 170 stopni Kurczaka posolić i popieprzyć Na desce rozkładamy 3 plastry boczku jeden lekko zachodzący na drugi Plastry warzyw kroimy w słupki o grubości 1 cm Na boczku kładziemy pokrojone warzywa Na…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa

Wszystkie składniki wkładamy do misy wolnowaru Ustawiamy tryb Low (1) na 4 godz. Po tym czasie ugotowane składniki blendujemy na zupę

WIĘCEJ >