fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz9-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę
  • Rukolę umyć i odcedzić na sicie
  • Pomidory pokroić na połówki
  • Łososia pokroić w paski
  • Czosnek obrać i drobno pokroić
  • Wszystkie składniki wrzucić do miski
  • Dodać sos
  • Zamieszać, spróbować i ewentualnie doprawić

Rady dietetyka

Orzechy włoskie są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszym artykule pt. „Orzechy – które są dla nas najlepsze i jak je jeść.”

Dopasuj składniki tej potrawy do Twojego aktualnego sposobu żywienia oraz towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne pomysły na przyrządzenie sałatki ziemniaczanej w równie smaczny sposób.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnej sałaty.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (300 g)
  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Rukola (100 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl porowy

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowe z kremem z batatów

W jednej misce mieszamy dokładnie mąkę kokosową, sodę i sól. Żelatynę w proszku namaczamy w 6 łyżkach zimnej wody przez 10 minut. W rondelku podgrzewamy olej kokosowy, syrop klonowy i dodajemy namoczoną żelatynę. Całość delikatnie…

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >

Koktajl miętowe mango

Myjemy mango, obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę Myjemy liście sałaty rzymskiej oraz liście mięty Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >