fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ziemniaczana z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72df3458-9292-4735-ac8e-a912eb625e3a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka ziemniaczana z łososiem

Przygotowanie

  • Ziemniaki gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę.
  • Rukolę myjemy i osuszamy, pomidorki kroimy na pół, a łososia – w paski.
  • Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy wg uznania.

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu należy uwzględnić pod kątem swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanych przepisów podobnych do tej sałatki i dodaje do listy ulubionych, by często z nich korzystać.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 ziemniaki (150 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 10 pomidorków koktajlowych (200 g)
  • 1 porcja wędzonego łososia (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 3-4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…

WIĘCEJ >

Burger wieprzowy z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Tatar z wołowiny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >