Sałatka ziemniaczana z łososiem
Sałatka ziemniaczana z łososiem
Przygotowanie
- Ziemniaki gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę.
- Rukolę myjemy i osuszamy, pomidorki kroimy na pół, a łososia – w paski.
- Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy wg uznania.
Rady dietetyka
Każdy składnik przepisu należy uwzględnić pod kątem swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.
Uwagi
Zajrzyj do powiązanych przepisów podobnych do tej sałatki i dodaje do listy ulubionych, by często z nich korzystać.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (200 g)
- Ziemniak (150 g)
- Łosoś wędzony (100 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Rukola (20 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa szpinakowa z jajem
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…
WIĘCEJ >Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)
Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…
WIĘCEJ >Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów
Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…
WIĘCEJ >Zapiekanka warzywna z indykiem
Uruchomić piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”. Zagotować wodę w dużym garnku. Ugotować kalafiora w małych różyczkach 20 minut. Odcedzić i zblendować z solą. W czasie gotowania cebulę umyć i pokroić w drobną kosteczkę,…
WIĘCEJ >