fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ziemniaczana z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72df3458-9292-4735-ac8e-a912eb625e3a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka ziemniaczana z łososiem

Przygotowanie

  • Ziemniaki gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę.
  • Rukolę myjemy i osuszamy, pomidorki kroimy na pół, a łososia – w paski.
  • Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy wg uznania.

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu należy uwzględnić pod kątem swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanych przepisów podobnych do tej sałatki i dodaje do listy ulubionych, by często z nich korzystać.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Rukola (20 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia, w którym będziemy…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Selera kroimy w cienkie półksiężyce Pomidorki kroimy na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy…

WIĘCEJ >

Owoce morza ze szpinakiem

Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty. Dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i pokrojoną w słupki cukinię. Rozprowadzić mleko kokosowe z odrobiną wody….

WIĘCEJ >

Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem w sosie grzybowym z dynią i batatami

Dynię kroimy w plastry Boczek kroimy w kostkę Ogórki kroimy wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż, uzyskamy 4 podłużne ćwiartki Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem na grubość 0,5 mm Lekko solimy i pieprzymy Nakładamy po równo…

WIĘCEJ >