Sałatka owocowa – wiosna
Sałatka owocowa – wiosna
Przygotowanie
- Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda
- Pokroić w kostkę, wymieszać
Uwagi
Do sałatki możesz użyć dowolnego rodzaju owoce.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 1 małe jabłko (180 g)
- 1 mała gruszka (165 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Podobne tematy
Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego
Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…
WIĘCEJ >Mrożony koktajl bananowo ananasowy
Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy
WIĘCEJ >Papryka faszerowana wołowiną
Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy orzechami włoskimi
WIĘCEJ >