Sałatka z owoców sezonowych – wiosna
Sałatka z owoców sezonowych – wiosna
Przygotowanie
- Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda
- Pokroić w kostkę, wymieszać
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje na przyrządzenie sałatki owocowej.
Autor
Lista składników
- 1 małe jabłko (180 g)
- 1 mała gruszka (165 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Jaglanka z mlekiem kokosowym
kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, można posypać ulubionymi dodatkami
WIĘCEJ >Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym
Gulasz: Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę około 1cm Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Bierzemy garnek, najlepiej taki…
WIĘCEJ >Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej
Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…
WIĘCEJ >Paprykarz szczeciński z chlebem
Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą wodą (około litr wody) Gotujemy do miękkości – około 15 minut i odcedzamy na sicie…
WIĘCEJ >