Sałatka owocowa
Sałatka owocowa
Przygotowanie
- Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki
- Gruszki, jabłka kroimy w kostkę
- Banana kroimy w plastry
- Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki
- Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki
Uwagi
W przepisie możesz wykorzystać dowolne owoce.
Autor
Lista składników
- 1 plaster arbuza (350 g)
- ½ gruszki (65 g)
- ½ jabłka (90 g)
- 1 łyżka borówek (20 g)
- 5–6 jeżyn (ok. 35 g)
- ⅓ banana (40 g)
- 4–5 owoców winogrona (ok. 40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Mleko kokosowe – własnej roboty
Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…
WIĘCEJ >Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru
Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…
WIĘCEJ >Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką
Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki) Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni Wątróbkę dodajemy na patelnię i solimy Lub pieczemy w naczyniu żaroodpornym razem z cebulką przez około 40-50…
WIĘCEJ >Pasta z zielonego groszku i pesto
Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.
WIĘCEJ >