fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ze szpinakiem i z dynią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c043fd2b3-c996-47ef-a713-31c786d3d7d3

Sałatka ze szpinakiem i z dynią

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200°C
  • Wykładamy blachę papierem do pieczenia
  • Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut
  • Fetę kroimy w kostkę
  • Umieszczamy w misce szpinak, dynię, fetę, pestki dyni – mieszamy
  • Skrapiamy oliwą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz pomysły na inne sałatki, które są równie smaczne.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g świeżego szpinaku
  • 1 szklanka upieczonej dyni (200 g)
  • 4 łyżki pestek dyni (40 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • ¼ sera feta (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Rolki nori z owocami morza

Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne. Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy. Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi. Rozkładamy arkusz wodorostów i…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami i camembertem

Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić na połówki Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej Dodać pomidorki Dodać truskawki Dodać camembert Polać sosem…

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >