fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf4681235-f2a8-4026-a32f-5564a57027e6-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia.
  • Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy.
  • Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok z cytryny dokładnie mieszamy.
  • Dodajemy soli i pieprzu do smaku nie zapominając, że ser także doda słoności.
  • Sałatkę podajemy z pokrojonym serem sałatkowym.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego obecnego planu żywienia oraz towarzyszących nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Wypróbuj inną sałatkę z wykorzystaniem kaszy jaglanej, którą znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka kaszy jaglanej (180 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • ½ czerwonej papryki (115 g)
  • 1 ogórek gruntowy (35 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z ½ małej cytryny (40 g)
  • ½ opakowania sera feta (100 g)
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • ½ garści świeżej mięty (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…

WIĘCEJ >

Sernik mango na zimno bez nabiału

Masa serowa: Listki żelatyny zanurzyć w zimnej wodzie i zostawić do namoczenia na 10 minut. (Jeśli używamy żelatyny w proszku należy ją zalać 6 łyżkami zimnej wody i również zostawić do namoczenia na 10 minut)….

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z dynią

Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się) Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień…

WIĘCEJ >

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski Imbir drobno siekamy Papryczkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka…

WIĘCEJ >