fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf4681235-f2a8-4026-a32f-5564a57027e6-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia.
  • Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy.
  • Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok z cytryny dokładnie mieszamy.
  • Dodajemy soli i pieprzu do smaku nie zapominając, że ser także doda słoności.
  • Sałatkę podajemy z pokrojonym serem sałatkowym.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego obecnego planu żywienia oraz towarzyszących nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Wypróbuj inną sałatkę z wykorzystaniem kaszy jaglanej, którą znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka kaszy jaglanej (180 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • ½ czerwonej papryki (115 g)
  • 1 ogórek gruntowy (35 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z ½ małej cytryny (40 g)
  • ½ opakowania sera feta (100 g)
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • ½ garści świeżej mięty (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowane warzywa

Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, kroimy wszystkie warzywa W garnku rozpuszczamy smalec, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, doprawiamy solą pieprzem i mieszamy Rozgrzewamy patelnię grillową, przekładamy na nią warzywa i grillujemy 10 minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Placuszki kasztanowo – bananowe

Wszystko miksujemy (oprócz oleju) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy Wylewamy placki dowolnej wielkości Smażymy po kilka minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Łosoś w rozmarynie i pomarańczach

Filety opłuczemy Na patelni rozpuszczamy olej na średniej mocy. Filety z łososia smażymy z każdej strony 4-5 minut, Na tej samej patelni dusimy czosnek w sokach z cytryny i pomarańczy. Dodajemy przyprawy. Dusimy 2-3 minuty….

WIĘCEJ >

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną marchew, pietruszkę, seler i pół łyżeczki soli himalajskiej. Gotujemy na małym ogniu pół godziny, a…

WIĘCEJ >