fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf4681235-f2a8-4026-a32f-5564a57027e6-1

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia.
  • Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy.
  • Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok z cytryny dokładnie mieszamy.
  • Dodajemy soli i pieprzu do smaku nie zapominając, że ser także doda słoności.
  • Sałatkę podajemy z pokrojonym serem sałatkowym.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego obecnego planu żywienia oraz towarzyszących nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Wypróbuj inną sałatkę z wykorzystaniem kaszy jaglanej, którą znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka kaszy jaglanej (180 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • ½ czerwonej papryki (115 g)
  • 1 ogórek gruntowy (35 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z ½ małej cytryny (40 g)
  • ½ opakowania sera feta (100 g)
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • ½ garści świeżej mięty (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczane pieczywo czosnkowe

Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!) Miksujemy czosnek z smalcem na gładką masę Włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 st. C Kromki chleba…

WIĘCEJ >

Zrazy mielone z sarny z żurawiną i duszonymi warzywami

Sarninę kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mięso mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi,…

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Wkładamy do garnka i zalewamy rosołem Zagotowujemy Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy cebulę do zeszklenia, a następnie dodajemy do garnka z kalafiorem Gotujemy około 15 minut,…

WIĘCEJ >