fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf4681235-f2a8-4026-a32f-5564a57027e6-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia.
  • Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy.
  • Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok z cytryny dokładnie mieszamy.
  • Dodajemy soli i pieprzu do smaku nie zapominając, że ser także doda słoności.
  • Sałatkę podajemy z pokrojonym serem sałatkowym.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza jaglana (180 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Ser feta (100 g)
  • Ogórek gruntowy (35 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z cytryny (20 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Mięta (świeża) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pudding Chia z musem bananowym

Pudding: Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6  Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z ¼ cytryny i mieszamy Dodajemy nasiona chia, mieszamy i…

WIĘCEJ >

Koktajl ze szpinakiem i papają

Myjemy szpinak Myjemy papaję i kroimy ją na pół Wyciągamy łyżką nasiona z niej, po czym kroimy ją Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy szklankę wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa duszona z boczniakami i pieczarkami

Wątrobę pokroić w ukośne cienkie plastry Pieczarki pokroić na ćwiartki Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Podsmażamy 2 min Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Sałatka z oliwkami

Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek

WIĘCEJ >