Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej
Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej
Przygotowanie
- Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia.
- Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy.
- Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok z cytryny dokładnie mieszamy.
- Dodajemy soli i pieprzu do smaku nie zapominając, że ser także doda słoności.
- Sałatkę podajemy z pokrojonym serem sałatkowym.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Kasza jaglana (180 g)
- Pomidor (170 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Ser feta (100 g)
- Ogórek gruntowy (35 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Mięta (świeża) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Koktajl arbuzowy
Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy
WIĘCEJ >Sałatka z gotowanym bażantem
Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w misce Dodajemy pestki granatu i sos vianaigrette Mieszamy
WIĘCEJ >Carpaccio z łososia i z rzodkiewki
Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT
WIĘCEJ >Zupa czosnkowa na rosole
W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…
WIĘCEJ >