fbpx
Szukaj
open close

Siekany tatar z wołowiny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cadb48f9c-2fa1-44b0-bbea-2b7ee2f97c72-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Siekany tatar z wołowiny

Przygotowanie

  • Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach
  • Dodać sól i pieprz, wymieszać
  • Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę
  • Ogórka pokroić w drobna kostkę
  • Oddzielić żółtko od białka (białko można później dodać do jajecznicy, mielonego itd.)
  • Mięso uformować w kulkę, położyć na talerz
  • Dookoła mięsa położyć posiekaną cebulę, ogórka, kapary
  • W tatarze zrobić dziurkę i umieścić surowe żółtko 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy dodawać żółtka i pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (90 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Cebula biała (50 g)
  • Jajo żółtko (20 g)
  • Kapary z ogonkiem (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tatar wołowy

Mięso doprawiamy solą, dodajemy oliwę, mieszamy, kładziemy na talerzu. Ogórka kroimy w kostkę i układamy obok mięsa, tak samo kapary.

WIĘCEJ >

Tatar z wołowiny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy (…)

WIĘCEJ >