fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Siekany tatar z wołowiny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cadb48f9c-2fa1-44b0-bbea-2b7ee2f97c72-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Siekany tatar z wołowiny

Przygotowanie

  • Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach
  • Dodać sól i pieprz, wymieszać
  • Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę
  • Ogórka pokroić w drobna kostkę
  • Oddzielić żółtko od białka (białko można później dodać do jajecznicy, mielonego itd.)
  • Mięso uformować w kulkę, położyć na talerz
  • Dookoła mięsa położyć posiekaną cebulę, ogórka, kapary
  • W tatarze zrobić dziurkę i umieścić surowe żółtko 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy dodawać żółtka i pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (90 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Cebula biała (50 g)
  • Jajo żółtko (20 g)
  • Kapary z ogonkiem (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz w wiórkach kokosowych i frytki selerowe

Dorsza nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną i odstawiamy na bok. Selera obieramy ze skóry, kroimy w grube plastry, a następnie słupki. Selera przekładamy do pojemnika, zalewamy olejem i zasypujemy przyprawami. Zamykamy pojemnik i potrząsamy…

WIĘCEJ >

Koktajl owocowy

Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Frytki z marchewki

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na frytki. Dodajemy przyprawy. Warzywa smażymy aż zmiękną.

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo

Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz Dodajemy marchewkę Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy Posypujemy pestkami słonecznika

WIĘCEJ >