Siekany tatar z wołowiny
Siekany tatar z wołowiny
Przygotowanie
- Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach
- Dodać sól i pieprz, wymieszać
- Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę
- Ogórka pokroić w drobna kostkę
- Oddzielić żółtko od białka (białko można później dodać do jajecznicy, mielonego itd.)
- Mięso uformować w kulkę, położyć na talerz
- Dookoła mięsa położyć posiekaną cebulę, ogórka, kapary
- W tatarze zrobić dziurkę i umieścić surowe żółtko
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy dodawać żółtka i pieprzu czarnego.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (90 g)
- Ogórek kiszony (60 g)
- Cebula biała (50 g)
- Jajo żółtko (20 g)
- Kapary z ogonkiem (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.