fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tatar wołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3e41d7a-9dd4-48ef-96ce-fe67e3807f39

Tatar wołowy

Przygotowanie

  • Mięso doprawiamy solą, dodajemy oliwę, mieszamy, kładziemy na talerzu.
  • Ogórka kroimy w kostkę i układamy obok mięsa, tak samo kapary.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej aktualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Powyżej w powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje podania tatara – koniecznie wypróbuj je.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g mielonej wołowiny (najlepiej z czystego mięśnia, np. polędwica lub rostbef)
  • 1 ogórek kiszony (60 g)
  • 1 łyżka kaparów (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Udka curry

Rozgrzewamy na patelni masło, dorzucamy przyprawę curry, mięso i pokrojoną w słupki paprykę. Co jakiś czas obracamy udka i paprykę, a po 10 minutach przekładamy zawartość patelni do wolnowaru. Zalewamy mięso i warzywa wodą w…

WIĘCEJ >

Pieczona sałata rzymska z karkówką

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Sałatę rzymską kroimy na pół, obtaczamy w przyprawach i oleju kokosowym. Na pozostałym oleju podsmażamy przez minutę mięso, następnie dodajemy mleko kokosowe, te same przyprawy i chwilę dusimy. W naczyniu…

WIĘCEJ >

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…

WIĘCEJ >

Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę Boczek kroimy w kawałki Marchew, pietruszkę, obieramy Mielimy boczek w maszynce do mięsa Co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki lub marchewki na…

WIĘCEJ >