fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tatar wołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3e41d7a-9dd4-48ef-96ce-fe67e3807f39
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Tatar wołowy

Przygotowanie

  • Mięso doprawiamy solą, dodajemy oliwę, mieszamy, kładziemy na talerzu.
  • Ogórka kroimy w kostkę i układamy obok mięsa, tak samo kapary.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej aktualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Powyżej w powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje podania tatara – koniecznie wypróbuj je.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g mielonej wołowiny (najlepiej z czystego mięśnia, np. polędwica lub rostbef)
  • 1 ogórek kiszony (60 g)
  • 1 łyżka kaparów (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik pomidorowy

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół, nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę; wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Czarny salceson, metka tatarska i marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

Marynowane buraczki nakładamy na talerz Kroimy plastry salcesonu Wydzielamy metkę Mięso kładziemy obok buraków Buraki posypujemy skwarkami ze smalcu Marynowane buraki: Buraków warto od razu zrobić więcej, tak z 1-2 kg Dzień wcześniej dokładnie myjemy…

WIĘCEJ >

Łosoś w rozmarynie i pomarańczach

Filety opłuczemy Na patelni rozpuszczamy olej na średniej mocy. Filety z łososia smażymy z każdej strony 4-5 minut, Na tej samej patelni dusimy czosnek w sokach z cytryny i pomarańczy. Dodajemy przyprawy. Dusimy 2-3 minuty….

WIĘCEJ >