fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos miodowo-musztardowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c715db38f-38b4-4306-b69b-51a02d89cd87-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos miodowo-musztardowy

Przygotowanie

  • Bierzemy miskę
  • Nakładamy musztardę i miód
  • Powoli zaczynamy mieszać rózgą lub mikserem
  • Powoli zaczynamy wlewać oliwę z oliwek
  • Gdy wlejemy cała oliwę zaczynamy powoli dolewać wodę (cały czas mieszamy)
  • Jeśli zacznie się robić bardzo gęste, to nie wlewamy reszty wody
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy i przelewamy do jakiegoś słoika i wkładamy do lodówki lub od razu używamy do sałatek 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (200 ml)
  • Woda (60 ml)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska, Rózga kuchenna, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Frytki z dyni

Dynię obieramy, myjemy i kroimy na frytki o grubości 1-2 cm Umieszczamy w naczyniu i dodajemy oliwę z przyprawami Wszystko dokładnie mieszamy Frytki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia Pieczemy około 30-40 minut w…

WIĘCEJ >

Wątróbka duszona

Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut. Następnie dodajemy uduszoną wcześniej…

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi być drobno), dodać do oliwy Czosnek obrać i dodać do garnka Dodać musztardę, miód, ocet,…

WIĘCEJ >