fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos miodowo-musztardowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c715db38f-38b4-4306-b69b-51a02d89cd87-1

Sos miodowo-musztardowy

Przygotowanie

  • Bierzemy miskę
  • Nakładamy musztardę i miód
  • Powoli zaczynamy mieszać rózgą lub mikserem
  • Powoli zaczynamy wlewać oliwę z oliwek
  • Gdy wlejemy cała oliwę zaczynamy powoli dolewać wodę (cały czas mieszamy)
  • Jeśli zacznie się robić bardzo gęste, to nie wlewamy reszty wody
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy i przelewamy do jakiegoś słoika i wkładamy do lodówki lub od razu używamy do sałatek 

Rady dietetyka

Sos stanowi doskonały dodatek do sałatek.

Pamiętaj, by dopasować każdy składnik przepisu do Twojej aktualnej diety – informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Sos może być przechowywany w lodówce nawet kilka dni.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 łyżka musztardy (20 g)
  • 1 łyżka miodu (25 g)
  • 200 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • ¼ szklanki zimnej wody (62,5 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ćwikła z chrzanem

Buraki myjemy, wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą Gotujemy do miękkości (zależy od buraków, czasem w godzinę, a czasem w półtorej się będą gotować) Jak sprawdzić czy burak jest ugotowany? Wbić w niego widelec, jak łatwo…

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette AIP z awokado

Awokado obrać, wyrzucić pestkę i skórę Miąższ awokado wrzucić do naczynia w którym będziemy miksować Dodać resztę składników i zmiksować 

WIĘCEJ >

Sok z cytryny

Cytrynę umyć Przekroić i wycisnąć sok

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette balsamiczny

Bierzemy naczynie w którym będziemy miksować sos albo szykujemy blender kielichowy Wlewamy oliwę, dodajemy czosnek Dodajemy musztardę Pietruszkę kroimy nożem na mniejsze kawałki (nie trzeba drobno siekać, tylko trochę pokroić, żeby blender miał łatwiej) i…

WIĘCEJ >