Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym
Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym
Przygotowanie
- makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
- zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
- w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
- pstrąga obieramy z skóry i ości
- rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- wrzucamy cebulę z czosnkiem
- po 2-3 min dodajemy pomidory
- lekko solimy i pieprzymy, gotujemy 3 min
- dodajemy makaron i pstrąga
- dodajemy posiekaną pietruszkę
- mieszamy, przykrywamy pokrywką, dusimy na małym ogniu przez 3 min
Rady dietetyka
Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz.
Smalec gęsi możesz wymienić na olej kokosowy. Pstrąga możesz zamienić na dowolną inną rybę.
Uwagi
Inne przepisy z makaronem Konjak znajdziesz w powiązanych. Pamiętaj by sprawdzić składniki i dopasować do swojej diety.
Autor
Lista składników
- 100 g makaronu Konjac
- 150 g pstrąga wędzonego
- ½ puszki pomidorów bez skórki (200 g), idealnie jakby były w słoiku
- ½ cebuli (50 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
- 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym (wegetariańskie)
Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…
WIĘCEJ >Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym
Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Zasmażamy 3 min Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 min…
WIĘCEJ >Udka drobiowe gotowane
Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…
WIĘCEJ >Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym
Kalafior dzielimy na „różyczki”, polewamy 3 łyżkami oleju, posypujemy solą i dokładnie mieszamy Przenosimy do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego do 200 st C. piekarnika na około 25 minut (kalafior po upieczeniu powinien być miękki i…
WIĘCEJ >