Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym
Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym
Przygotowanie
- makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
- zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
- w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
- pstrąga obieramy z skóry i ości
- rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- wrzucamy cebulę z czosnkiem
- po 2-3 min dodajemy pomidory
- lekko solimy i pieprzymy, gotujemy 3 min
- dodajemy makaron i pstrąga
- dodajemy posiekaną pietruszkę
- mieszamy, przykrywamy pokrywką, dusimy na małym ogniu przez 3 min
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne propozycje przygotowania spaghetti z makaronem konjac.
Autor
Lista składników
- Pomidor w puszce (200 g)
- Pstrąg potokowy wędzony (175 g)
- Makaron Konjac (100 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Natka pietruszki (świeża) (12 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z owoców sezonowych – jesień
Wszystkie owoce umyć Ze śliwek usunąć pestkę, pokroić kostkę Gruszkę pokroić w kostkę Winogrona przekroić na pół, usunąć pestki Wymieszać wszystkie owoce
WIĘCEJ >Kasza jaglana z cukinią
Kaszę jaglaną płuczemy na sitku w gorącej wodzie Gotujemy w gorącej wodzie 10-15 minut W międzyczasie ścieramy cukinię na tarce o grubych oczkach Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy cukinię Dusimy na małym ogniu…
WIĘCEJ >Zupa krem z dyni
Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…
WIĘCEJ >Podkręcona surówka z kiszonej kapusty
Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku. Wszystkie składniki mieszamy.
WIĘCEJ >