fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz19-3-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
  • zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
  • w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
  • pstrąga obieramy z skóry i ości
  • rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • po 2-3 min dodajemy pomidory
  • lekko solimy i pieprzymy, gotujemy 3 min
  • dodajemy makaron i pstrąga
  • dodajemy posiekaną pietruszkę
  • mieszamy, przykrywamy pokrywką, dusimy na małym ogniu przez 3 min

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz.

Smalec gęsi możesz wymienić na olej kokosowy. Pstrąga możesz zamienić na dowolną inną rybę.

Uwagi

Inne przepisy z makaronem Konjak znajdziesz w powiązanych. Pamiętaj by sprawdzić składniki i dopasować do swojej diety.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g makaronu Konjac
  • 150 g pstrąga wędzonego
  • ½ puszki pomidorów bez skórki (200 g), idealnie jakby były w słoiku
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sakiewki ze schabu nadziewane orzechami i gruszkami w sosie kokosowo-gruszkowym

Dzień wcześniej wkładamy orzechy do jakiegoś pojemnika / miski i zalewamy zimna wodą Orzechy przekładamy na sito i odcedzamy z wody Jedną gruszkę przekrawamy na 4 części i usuwamy gniazdo nasienne Drugą gruszkę obieramy, przekrajamy,…

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. Mieszamy składniki sosu: sok z cytryny, oliwę, sos sojowy i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki w…

WIĘCEJ >

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy Dodajemy cykorię Smażymy po 2 min z każdej strony Dodajemy miód Wlewamy ¼ szklanki wody…

WIĘCEJ >

Stek z tuńczyka

Mięso wyjmujemy z lodówki, nacieramy pieprzem i odstawiamy na 10-15 minut by nie było zbyt schłodzone. Mocno rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową), dzięki smażeniu na tak przygotowanej patelni wszystkie soki zostaną w mięsie. Na rozgrzanej patelni…

WIĘCEJ >