fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz19-3-6

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
  • zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
  • w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
  • pstrąga obieramy z skóry i ości
  • rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • po 2-3 min dodajemy pomidory
  • lekko solimy i pieprzymy, gotujemy 3 min
  • dodajemy makaron i pstrąga
  • dodajemy posiekaną pietruszkę
  • mieszamy, przykrywamy pokrywką, dusimy na małym ogniu przez 3 min

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz.

Smalec gęsi możesz wymienić na olej kokosowy. Pstrąga możesz zamienić na dowolną inną rybę.

Uwagi

Inne przepisy z makaronem Konjak znajdziesz w powiązanych. Pamiętaj by sprawdzić składniki i dopasować do swojej diety.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g makaronu Konjac
  • 150 g pstrąga wędzonego
  • ½ puszki pomidorów bez skórki (200 g), idealnie jakby były w słoiku
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z kurczaka w pomidorach z cukinią

Mięso umyj i pokrój w kostkę. Cukinię obierz i pokrój w grube talarki. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek wyciśnij. Podsmaż w garnku mięso, dodaj cebulę i czosnek. Dodaj pomidory, cukinię i przyprawy. Duś do…

WIĘCEJ >

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >

Chłodnik z awokado z serem kozim

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe Dodajemy twaróg kozi Lekko pieprzymy Miksujemy Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)…

WIĘCEJ >