fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz19-3-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
  • zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
  • w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
  • pstrąga obieramy z skóry i ości
  • rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • po 2-3 min dodajemy pomidory
  • lekko solimy i pieprzymy, gotujemy 3 min
  • dodajemy makaron i pstrąga
  • dodajemy posiekaną pietruszkę
  • mieszamy, przykrywamy pokrywką, dusimy na małym ogniu przez 3 min

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz.

Smalec gęsi możesz wymienić na olej kokosowy. Pstrąga możesz zamienić na dowolną inną rybę.

Uwagi

Inne przepisy z makaronem Konjak znajdziesz w powiązanych. Pamiętaj by sprawdzić składniki i dopasować do swojej diety.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g makaronu Konjac
  • 150 g pstrąga wędzonego
  • ½ puszki pomidorów bez skórki (200 g), idealnie jakby były w słoiku
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym (wegetariańskie)

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Zasmażamy 3 min Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 min…

WIĘCEJ >

Udka drobiowe gotowane

Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym

Kalafior dzielimy na „różyczki”, polewamy 3 łyżkami oleju, posypujemy solą i dokładnie mieszamy Przenosimy do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego do 200 st C. piekarnika na około 25 minut (kalafior po upieczeniu powinien być miękki i…

WIĘCEJ >