fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz19-3-6

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
  • zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
  • w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
  • pstrąga obieramy z skóry i ości
  • rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • po 2-3 min dodajemy pomidory
  • lekko solimy i pieprzymy, gotujemy 3 min
  • dodajemy makaron i pstrąga
  • dodajemy posiekaną pietruszkę
  • mieszamy, przykrywamy pokrywką, dusimy na małym ogniu przez 3 min

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz.

Smalec gęsi możesz wymienić na olej kokosowy. Pstrąga możesz zamienić na dowolną inną rybę.

Uwagi

Inne przepisy z makaronem Konjak znajdziesz w powiązanych. Pamiętaj by sprawdzić składniki i dopasować do swojej diety.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g makaronu Konjac
  • 150 g pstrąga wędzonego
  • ½ puszki pomidorów bez skórki (200 g), idealnie jakby były w słoiku
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

Bulwy należy obrać i pokroić w dużą kostkę. Ugotować maniok do miękkości w osolonej wodzie (10-15 minut). Dokładnie odcedzić, ugnieść tłuczkiem i odstawić na 10 min. Na patelni rozgrzać olej kokosowy dodać kmin, następnie curry…

WIĘCEJ >

Szparagi w szynce parmeńskiej

Szparagi płuczemy i odłamujemy sztywne końce. Szparagi pękną same we właściwym miejscu, jeśli zegniemy je w dolnej części. Twarde końcówki wyrzucamy. Szynkę parmeńską kroimy wzdłuż w plastry o szerokości około 4 cm. Każdego szparaga owijamy…

WIĘCEJ >

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min) Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin W lodówce wytrzyma kilka dni

WIĘCEJ >

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy. Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z…

WIĘCEJ >