fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti Konjac z krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz30-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spaghetti Konjac z krewetkami

Przygotowanie

  • Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
  • Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
  • W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
  • Krewetki wkładamy do ciepłej wody i po chwili obieramy z pancerza i usuwamy/wycinamy przewód pokarmowy na grzbiecie
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Wrzucamy krewetki, podsmażamy 2 min, obracamy na drugą stronę
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Po 2-3 min dodajemy pomidory
  • Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 3 min
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Dodajemy makaron
  • Dodajemy posiekaną pietruszkę
  • Mieszamy, przykrywamy pokrywką, dusimy na małym ogniu przez 3 min

Rady dietetyka

Pamiętaj, aby dopasować składniki przepisu do Twojej aktualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne propozycje na przygotowanie spaghetti z makaronu konjac.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron Konjac (280 g)
  • Krewetka black tiger (świeża) (195 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tatar z wołowiny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Sałatka z buraków z kozim serem

Sałatka: Gruszkę pokroić w plastry Pokrojone buraczki rozłożyć równo na talerzu Na środku ułożyć plastry gruszki Posypać grzankami ze smalcu Ser pokroić w kostkę i ułożyć na buraczkach Polać 1 porcją sosu z granatów Sos…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w ziołowym pesto

Filet z dorsza płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym Przyprawiamy solą i sokiem z cytryny Smarujemy wierzch ryby pesto i obkładamy cząstkami pomidorów bez skórki i zdrewniałych części Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu Marchew obrać Seler dokładnie umyć Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a…

WIĘCEJ >