fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti Konjac z sosem carbonara

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c30556b32-f45b-4d50-80b1-078b4244c28a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spaghetti Konjac z sosem carbonara

Przygotowanie

  • Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
  • Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
  • Odcedzamy makaron na sicie
  • W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
  • Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i czosnek
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy bulion
  • Posypujemy mąką, mieszamy
  • Dusimy 3 min
  • Dorzucamy makaron
  • Podgrzewamy 2 minuty
  • Próbujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem
  • Przekładamy na talerz
  • Posypujemy posiekaną pietruszkę
  • Na wierzchu kładziemy surowe żółtko 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego – więcej informacji na ten temat przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne propozycje spaghetti Konjac ze smacznymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g makaronu Konjac
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 100 ml bulionu mięsnego
  • 1 łyżka mąki kokosowej (12 g)
  • 1 gałązka zielonej pietruszki (2 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryżanka Raffaello

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut. Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki kokosowe. Jeszcze chwilę gotujemy (najlepiej zeby wiórki i ryż pochłonęły większość wody) Całość przelewam do…

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z pieczonym selerem

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Następnego dnia podpiekamy cebule Warzywa obieramy i kroimy Do garnka wrzucamy cebule, seler ( oprócz jednego mniejszego), suszone grzyby (wraz z wodą ,w której się moczyły), lubczyk…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >