fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti Konjac z sosem carbonara

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c30556b32-f45b-4d50-80b1-078b4244c28a

Spaghetti Konjac z sosem carbonara

Przygotowanie

  • Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
  • Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
  • Odcedzamy makaron na sicie
  • W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
  • Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i czosnek
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy bulion
  • Posypujemy mąką, mieszamy
  • Dusimy 3 min
  • Dorzucamy makaron
  • Podgrzewamy 2 minuty
  • Próbujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem
  • Przekładamy na talerz
  • Posypujemy posiekaną pietruszkę
  • Na wierzchu kładziemy surowe żółtko 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego – więcej informacji na ten temat przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne propozycje spaghetti Konjac ze smacznymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g makaronu Konjac
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 100 ml bulionu mięsnego
  • 1 łyżka mąki kokosowej (12 g)
  • 1 gałązka zielonej pietruszki (2 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z topinamburu

Z warzyw i przypraw ugotować bulion warzywny. Do wywaru dodać pokrojonego pora i drobno pokrojony (wcześniej obrany) topinambur. Gotować około 20 minut. Zmiksować. 

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…

WIĘCEJ >

Makaron z purée z dyni

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C Wykładamy blachę papierem do pieczenia Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut Po upieczeniu i ostudzeniu blendujemy dynię z mlekiem kokosowym i…

WIĘCEJ >