Suszony schab w czosnku niedźwiedzim
Suszony schab w czosnku niedźwiedzim
Przygotowanie
- Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia
- Posypać z każdej strony solą
- Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki
- Wyjąć mięso
- Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)
- Wytrzeć mięso w ręcznik papierowy do sucha
- Posypać czosnkiem i pieprzem z każdej strony
- Zawinąć w gazę tak, żeby mięso było w pionie lub włożyć do siatki wędliniarskiej
- Powiesić na haczyku na minimum tydzień
- Im dłużej będzie wisieć, tym będzie lepsze, po 2 tygodniach zacznie się jednak robić bardzo twarde
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (500 g)
- Sól kamienna (20 g)
- Czosnek niedźwiedzi suszony (16 g)
- Pieprz ziołowy (4 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego
Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…
WIĘCEJ >Omlet kokosowy z rydzami
Rydze: Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…
WIĘCEJ >Budyń kasztanowo – kokosowy
Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę…
WIĘCEJ >Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym
Gruszki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne Wkładamy gruszki do garnka, zalewamy winem Dodajemy cynamon, goździki i gotujemy 10 min na małym ogniu Gruszki wyjmujemy na talerz, dodajemy obok sorbety Sorbety: Obieramy banany…
WIĘCEJ >