fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz20-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Przygotowanie

  • Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia
  • Posypać z każdej strony solą
  • Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki
  • Wyjąć mięso
  • Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)
  • Wytrzeć mięso w ręcznik papierowy do sucha
  • Posypać czosnkiem i pieprzem z każdej strony
  • Zawinąć w gazę tak, żeby mięso było w pionie lub włożyć do siatki wędliniarskiej
  • Powiesić na haczyku na minimum tydzień
  • Im dłużej będzie wisieć, tym będzie lepsze, po 2 tygodniach zacznie się jednak robić bardzo twarde

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (500 g)
  • Sól kamienna (20 g)
  • Czosnek niedźwiedzi (16 g)
  • Pieprz ziołowy (4 g)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Gaza, Lodówka, Naczynie płaskie, Ręcznik papierowy, Siatka wędliniarska

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy aż woda przestanie się zabarwiać Lekko solimy i pieprzymy wodę i zaczynamy gotować Co jakiś…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy Pomidory i szczypior myjemy Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka…

WIĘCEJ >