fbpx
logo
Szukaj
open close

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz20-1-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Przygotowanie

  • Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia
  • Posypać z każdej strony solą
  • Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki
  • Wyjąć mięso
  • Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)
  • Wytrzeć mięso w ręcznik papierowy do sucha
  • Posypać czosnkiem i pieprzem z każdej strony
  • Zawinąć w gazę tak, żeby mięso było w pionie lub włożyć do siatki wędliniarskiej
  • Powiesić na haczyku na minimum tydzień
  • Im dłużej będzie wisieć, tym będzie lepsze, po 2 tygodniach zacznie się jednak robić bardzo twarde

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (500 g)
  • Sól kamienna (20 g)
  • Czosnek niedźwiedzi suszony (16 g)
  • Pieprz ziołowy (4 g)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Gaza, Lodówka, Naczynie płaskie, Ręcznik papierowy, Siatka wędliniarska

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę…

WIĘCEJ >

Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym

Gruszki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne  Wkładamy gruszki do garnka, zalewamy winem Dodajemy cynamon, goździki i gotujemy 10 min na małym ogniu Gruszki wyjmujemy na talerz, dodajemy obok sorbety  Sorbety: Obieramy banany…

WIĘCEJ >