fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z jajkiem w koszulce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c83244db8-3000-4a87-bf4d-3e294c082d6b

Szparagi z jajkiem w koszulce

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie
  • Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
  • Gotować 3 -5 minut
  • Szparagi kładziemy na talerz
  • Na szparagi kładziemy jajka 

Rady dietetyka

Przeanalizuj każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej przez Ciebie diety – zajrzyj do piktogramów.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze pomysły na przygotowanie szparagów ze smacznymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ pęczka szparagów zielonych (190 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 20 ml octu 

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bitki wołowe z pure z batata

Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony Zalewamy wodą, tak, aby tylko przykryła mięso Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie bakaliowym

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >

Pieczona pierś z kaczki z jabłkami

Włączamy piekarnik na opcję grzanie z góry i dołu i temp. 200 st. C Skórę na piersiach kaczki lekko nacinamy pod skosem w dwie strony, tak by powstały drobne rąby na połowę głębokości skóry Nacieramy…

WIĘCEJ >

Burgery wołowe

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Zmielone mięso wkładamy do miski i posypujemy mnóstwem przypraw (poza solą) Cebulkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa Mieszamy wszystko rękami lub łyżką do…

WIĘCEJ >