fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z jajkiem w koszulce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c83244db8-3000-4a87-bf4d-3e294c082d6b

Szparagi z jajkiem w koszulce

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie
  • Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
  • Gotować 3 -5 minut
  • Szparagi kładziemy na talerz
  • Na szparagi kładziemy jajka 

Rady dietetyka

Przeanalizuj każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej przez Ciebie diety – zajrzyj do piktogramów.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze pomysły na przygotowanie szparagów ze smacznymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ pęczka szparagów zielonych (190 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 20 ml octu 

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukinia zapiekana z boczkiem

Cukinię kroimy w poprzek na „łódeczki” i wykrajamy środek. Łódeczki z cukinii solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. C. Gdy łódeczki są w piekarniku, miąższ z cukinii kroimy w kostkę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

Mięso lekko solimy i pieprzymy  Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Smażymy mięso po 3-4 minuty z każdej strony Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy wydrylowane czereśnie lub wiśnie Dodajemy truskawki i przecięte na…

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >