fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0bd249f8-0c1e-4775-88e0-bb090f7578c1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Przygotowanie

  • Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min)
  • Szparagi obieramy
  • Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Wybijamy 2 jajka i smażymy 3 min
  • Ziemniaki nakładamy na talerz, obok kładziemy szparagi
  • Na szparagi kładziemy jajko
  • Polewamy ziemniaki resztą tłuszczu z patelni 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia szparagów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (380 g)
  • Ziemniak młody (300 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stek z karkówki, smażony topinambur z marchewką

wstawić garnek z wodą na gaz   topinambur obrać ze skóry, umyć i wyszorować do gotującej wody włożyć czysty topinambur, gotować 20 minut marchewkę obrać i pokroić w paski/talarki/kostkę  cebulę obrać i pokroić w plasterki plaster…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Spring rolls sajgonki

Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy. Włoszczyznę kroimy w paski Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie)…

WIĘCEJ >