Szpinak z cytrusową nutą
Szpinak z cytrusową nutą
Przygotowanie
- Rozgrzewamy oliwę na patelni
- Dodajemy szpinak, solimy
- Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia
- Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Szpinak (świeży) (300 g)
- Sok z cytryny (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z komosy ryżowej
Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 minut Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak się…
WIĘCEJ >Zupa z „gołąbkami”
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy Kapustę drobno siekamy w paski, dodajemy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…
WIĘCEJ >Pieczywo czosnkowe
Czosnek obieramy i siekamy Na patelni rozpuszczamy tłuszcz (powinien być płynny, ale nie gorący) Dodajemy czosnek i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia…
WIĘCEJ >