fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szpinak pieczony w papryce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab986027-878b-4ff8-a9b7-ded460e3063e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szpinak pieczony w papryce

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut.
  • Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe i chwilę jeszcze smażymy.
  • Paprykę wypełniamy szpinakowym farszem i wstawiamy do piekarnika na 25 minut.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 4 garście świeżego szpinaku (80 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 łyżeczki płatków drożdżowych (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą

Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp., Miksujemy 5-8 sekund Wsypujemy do miski Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach,…

WIĘCEJ >

Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem

Gotujemy ryż we wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Do małego garnka/rondelka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy kawę Lekko solimy i pieprzymy Wkładamy dorsza Przykrywamy pokrywką Gotujemy 5 minut Podnosimy pokrywkę i obracamy…

WIĘCEJ >