fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szpinak pieczony w papryce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab986027-878b-4ff8-a9b7-ded460e3063e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szpinak pieczony w papryce

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut.
  • Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe i chwilę jeszcze smażymy.
  • Paprykę wypełniamy szpinakowym farszem i wstawiamy do piekarnika na 25 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Szpinak (świeży) (80 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Płatki drożdżowe (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii na zimno

Cukinię obieramy i tniemy na cieniutkie paseczki używając do tego celu obieraczki do warzyw. Przydatnym urządzeniem do tego celu może również być spiromat (tarka spiralna). Wszystkie składniki na sos miksujemy i powstałym sosem polewamy cukiniowe…

WIĘCEJ >

Zupa pomidorowa z warzywami

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać  Wszystkie warzywa pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa Podsmażamy 5 min Dodajemy pomidory Dusimy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 20 min Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Marmolada z cebuli

Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, paski lub piórka Gruszkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę   W garnku rozgrzać masło Wrzucić gruszkę, smażyć 2 min., zamieszać Dodać cebulę, smażyć 5 min., zamieszać co jakiś…

WIĘCEJ >