Szynka wędzona z kiszonkami
Szynka wędzona z kiszonkami
Przygotowanie
- Nakładamy na talerz kapustę
- Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty
- Szynkę kładziemy obok warzyw
- Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii
Rady dietetyka
Kupując szynkę powinno się zwracać uwagę na jej skład – powinien być jak najkrótszy oraz powinien zawierać jak najmniejszą ilość konserwantów.
Autor
Lista składników
- Ogórek kiszony (120 g)
- Kapusta kiszona (100 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
- Cykoria (40 g)
- Pomidor koktajlowy (40 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Fritatta szparagowa
Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…
WIĘCEJ >Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami
Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…
WIĘCEJ >Sałatka grecka
Pomidory i ogórka myjemy i kroimy w kostkę Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy Dodajemy oliwę, oregano i sól do smaku, mieszamy
WIĘCEJ >Kasza gryczana z warzywami i imbirem
Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy…
WIĘCEJ >