fbpx
logo
Szukaj
open close

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c91bc1a73-b168-4d57-b5de-ce4d92800656-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

Przygotowanie

Szynka:

  • Karkówkę solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru
  • Przykrywamy pokrywką
  • Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low
  • Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do lodówki (tak jest bezpieczniej, bo wyjmując gorące mięso, rozpadnie się)
  • Chłodzimy mięso minimum 8 godzin
  • Wyjmujemy mięso z misy i można kroić w plastry

Sałatka:

  • Sałatę drzemy w palcach i kładziemy na talerzu
  • Dodajemy rukolę
  • Gruszkę kroimy w cienkie plastry
  • Paprykę kroimy w paseczki
  • Gruszkę z papryką kładziemy na sałaty
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na przyrządzenie sosu miodowo-musztardowego.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

Szynka wieprzowa z wolnowaru

  • Wieprzowina karkówka (600 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz ziołowy (0.5 g)

Sałatka

  • Gruszka (260 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Sałata lodowa (160 g)
  • Sos miodowo-musztardowy (80 ml)
  • Rukola (40 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Nóż, Talerz, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pierś drobiowa faszerowana szpinakiem z sosem szpinakowym

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w garnku/rondelku 2 łyżki tłuszczu Podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Dodajemy szpinak Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy gałkę muszkatołową Mieszamy, próbujemy, przyprawiamy Piersi z…

WIĘCEJ >

Figi świeże

Figi myjemy, obieramy ze skóry Kroimy dowolnie, np. w plastry

WIĘCEJ >

Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku

Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu stron Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Obieramy marchewkę i czyścimy brukselkę…

WIĘCEJ >

Twarożek z nerkowców w wersji słodkiej

Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Zalać sokiem z cytryny, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i ewentualnie dodać jeszcze…

WIĘCEJ >