Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami
Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami
Przygotowanie
Szynka:
- Karkówkę solimy i pieprzymy
- Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru
- Przykrywamy pokrywką
- Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low
- Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do lodówki (tak jest bezpieczniej, bo wyjmując gorące mięso, rozpadnie się)
- Chłodzimy mięso minimum 8 godzin
- Wyjmujemy mięso z misy i można kroić w plastry
Sałatka:
- Sałatę drzemy w palcach i kładziemy na talerzu
- Dodajemy rukolę
- Gruszkę kroimy w cienkie plastry
- Paprykę kroimy w paseczki
- Gruszkę z papryką kładziemy na sałaty
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na przyrządzenie sosu miodowo-musztardowego.
Autor
Lista składników
Szynka wieprzowa z wolnowaru
- Wieprzowina karkówka (600 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz ziołowy (0.5 g)
Sałatka
- Gruszka (260 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Sałata lodowa (160 g)
- Sos miodowo-musztardowy (80 ml)
- Rukola (40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wątróbka wieprzowa w pomarańczach
Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie plastry Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Kładziemy wątrobę i obsmażamy z każdej strony przez 1-2…
WIĘCEJ >Bażant z wolnowaru w grzybach
Bażanta kroimy ostrym nożem na pół Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Wszystko mieszamy Włączamy wolnowar na…
WIĘCEJ >Polędwica z dorsza na szpinaku
Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem W garnku rozgrzewamy…
WIĘCEJ >Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą
Makrelę obrać ze skóry i ości Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki Cykorię przekroić na pół Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy wszystkie warzywa i smażymy 3-4…
WIĘCEJ >