fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wiejski kociołek z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-96
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wiejski kociołek z boczkiem

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm i przenosimy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy przyprawy oraz tłuszcz, mieszamy i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie dolewamy do naczynia wodę
  • Pieczarki oczyszczamy, kroimy na pół i dodajemy do naczynia
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Kalafior dzielimy na różyczki
  • Kiełbasę kroimy w plastry
  • Z piekarnika wyciągamy naczynie, na wierzch boczku kładziemy kalafior i plastry kiełbasy, całość posypujemy serem i wkładamy z powrotem do piekarnika na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inną propozycje przyrządzenia kociołku.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Woda (125 ml)
  • Kalafior (120 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Kiełbasa śląska (40 g)
  • Szpinak (35 g)
  • Rukola (35 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chlebek z cukinii bez jaj

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osobno wymieszać mąkę z przyprawami, osobno składniki mokre – masło/olej i startą cukinię. Wszystko połączyć dokładnie mieszając. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować Wyłożyć masą formę i piec ok….

WIĘCEJ >

Topinambur pieczony z warzywami

Topinambur obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę Marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Naczynie żaroodporne smarujemy naturalnym olejem kokosowym Przekładamy do niego topinambur, dodajemy warzywa, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, sól, rozmaryn…

WIĘCEJ >

Owsianka paleo z nasionami

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…

WIĘCEJ >

Placki z cebuli, ryżu i pietruszki

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Pietruszkę obieramy i ścieramy…

WIĘCEJ >