fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wiejski kociołek z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceb4daad4-3abc-4afe-b535-15b322b24afc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wiejski kociołek z boczkiem

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm i przenosimy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy przyprawy oraz tłuszcz, mieszamy i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie dolewamy do naczynia wodę
  • Pieczarki oczyszczamy, kroimy na pół i dodajemy do naczynia
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Kalafior dzielimy na różyczki
  • Kiełbasę kroimy w plastry
  • Z piekarnika wyciągamy naczynie, na wierzch boczku kładziemy kalafior i plastry kiełbasy, całość posypujemy serem i wkładamy z powrotem do piekarnika na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inną propozycje przyrządzenia kociołku.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Woda (125 ml)
  • Kalafior (120 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Kiełbasa śląska (40 g)
  • Szpinak (35 g)
  • Rukola (35 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z indyka, jajo, pieczarki

Mięso dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażmy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor) Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na osobnej patelni…

WIĘCEJ >

Sałatka z buraków z rzodkiewką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Rzodkiewki kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Buraki obieramy (najlepiej jest w tym celu użyć rękawiczek, aby nie pobrudzić rąk) i kroimy w cienkie plasterki Następnie przenosimy buraki do…

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…

WIĘCEJ >