fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kociołek z dynią i karkówką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c539be451-e2a2-4612-94dd-b31972f58d86
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kociołek z dynią i karkówką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w ćwiartki
  • Warzywa, mięso oraz pieczarki wrzucamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawami, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Do naczynia dolewamy wodę i wstawiamy do piekarnika na ok. 1,5 godz.
  • Po tym czasie sprawdzamy czy mięso i dynia są miękkie, jeśli nie – pieczemy jeszcze przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem dyni lub karkówki.

Danie możesz opcjonalnie posypać zieleniną np. natką pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Marchew (170 g)
  • Wieprzowina karkówka (150 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Kurkuma w proszku (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z dynią i bakaliami

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu),…

WIĘCEJ >

Ryż w soczystym sosie

Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. Na ok. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy soczewicę i startą na średnich oczkach marchew…

WIĘCEJ >

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >

Zapiekane awokado z szynką parmeńską z dodatkiem cukinii

Piekarnik nagrzewamy o temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szynkę kroimy w drobną kostkę Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i kładziemy połówki na papier skórą do dołu Awokado posypujemy szynką i…

WIĘCEJ >