fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kociołek z dynią i karkówką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-91
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kociołek z dynią i karkówką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w ćwiartki
  • Warzywa, mięso oraz pieczarki wrzucamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawami, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Do naczynia dolewamy wodę i wstawiamy do piekarnika na ok. 1,5 godz.
  • Po tym czasie sprawdzamy czy mięso i dynia są miękkie, jeśli nie – pieczemy jeszcze przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem dyni lub karkówki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (150 g)
  • Dynia (120 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Kurkuma w proszku (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Serowa zapiekanka z bakłażanem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Bakłażany kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm, smarujemy tłuszczem i posypujemy przyprawami Następnie plastry bakłażanów układamy na metalowy grill w piekarniku i pieczemy przez ok. 10…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kurczakiem i szparagami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >