fbpx
logo
Szukaj
open close

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1c797b72-2714-459b-9aec-8a50901da318
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Przygotowanie

  • Karkówkę solimy i pieprzymy
  • Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”)
  • Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem
  • Kładziemy na dnie wolnowaru
  • Na wierzchu kładziemy mięso
  • Przykrywamy pokrywką i włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „Low”

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie używaj pieprzu czarnego.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jelenina karkówka (400 g)
  • Kapusta kiszona (220 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Podgrzybek (świeży) (65 g)
  • Borowik (świeży) (60 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa marchewkowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz  Mieszamy  Formujemy kulkę, kładziemy na talerz  Ogórka kroimy w drobną kostkę  Cebulę obieramy…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym z jabłkiem, orzechami włoskimi i cynamonem

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone w dowolny sposób jabłko, posiekane orzechy Posypujemy wierzch komosanki cynamonem i podajemy

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa z dynią

Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę. Po paru minutach dodajemy pokrojone w dużą kostkę paprykę i ziemniaki i ponownie smażymy, mieszając ok. 5 minut. Następnie wrzucamy startą na…

WIĘCEJ >