fbpx
logo
Szukaj
open close

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1c797b72-2714-459b-9aec-8a50901da318
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Przygotowanie

  • Karkówkę solimy i pieprzymy
  • Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”)
  • Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem
  • Kładziemy na dnie wolnowaru
  • Na wierzchu kładziemy mięso
  • Przykrywamy pokrywką i włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „Low”

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie używaj pieprzu czarnego.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jelenina karkówka (400 g)
  • Kapusta kiszona (220 g)
  • Cebula (105 g)
  • Podgrzybek (świeży) (65 g)
  • Borowik (świeży) (60 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wolnowarzona karkówka

Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru.  Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach (…)

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka z cukinią

Karkówkę posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru podlewając odrobiną wody. Ustawiamy na tryb Low (1) ok. 6 h Po (…)

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i (…)

WIĘCEJ >