Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru
Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru
Przygotowanie
- Karkówkę solimy i pieprzymy
- Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”)
- Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem
- Kładziemy na dnie wolnowaru
- Na wierzchu kładziemy mięso
- Przykrywamy pokrywką i włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „Low”
Rady dietetyka
Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie używaj pieprzu czarnego.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.
Autor
Lista składników
- Jelenina karkówka (400 g)
- Kapusta kiszona (220 g)
- Cebula (105 g)
- Podgrzybek (świeży) (65 g)
- Borowik (świeży) (60 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z owoców sezonowych – lato
Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce
WIĘCEJ >Makaron warzywny z boczniakami
Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…
WIĘCEJ >Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw
Bulwy należy obrać i pokroić w dużą kostkę. Ugotować maniok do miękkości w osolonej wodzie (10-15 minut). Dokładnie odcedzić, ugnieść tłuczkiem i odstawić na 10 min. Na patelni rozgrzać olej kokosowy dodać kmin, następnie curry…
WIĘCEJ >Pierś z kaczki w sosie cytrynowym
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę. Kaczkę…
WIĘCEJ >