logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz17-3-5

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz17-3-5

Przygotowanie

  • Karkówkę solimy i pieprzymy
  • Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”)
  • Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem
  • Kładziemy na dnie wolnowaru
  • Na wierzchu kładziemy mięso
  • Przykrywamy pokrywką i włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „Low”

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci lub nie lubisz czosnku nie dodawaj go. Na protokole autoimmunologicznym nie należy używać pieprzu. Zamiast szlachetnych grzybów możesz również użyć pieczarek lub boczniaków, które łatwo jest dostać w sklepie. Wymieniając grzyby nie musisz zmieniać przepisu. Mięso z jelenia możesz zastąpić innym, np., wołowiną lub wieprzowiną.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 kg karkówki z jelenia
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 250 g miksu grzybów (np. borowik, podgrzybek, kozak, maślak)
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Makaron warzywny z sosem dyniowym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Dynię obieramy z skóry, kroimy w kostkę Cebulę, czosnek (…)

WIĘCEJ >

Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 min (…)

WIĘCEJ >

Koktajl na przeziębienie

Wszystkie składniki wkładamy do blendera Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl