Wolnowarzona karkówka
Wolnowarzona karkówka
Przygotowanie
- Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru.
- Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach
- Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki).
- Wolnowarzymy co najmniej 6 h na stopniu Low (1).
Rady dietetyka
Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy dodawać do potraw papryki wędzonej. Więcej informacji na ten temat znajduje się w aplikacji „Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy
Autor
Lista składników
- 360 g karkówki wieprzowej
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
- ½ łyżeczki papryki wędzonej (2 g)
- 3 marchewki (180 g)
- 2 pietruszki (160 g)
- 1 korzeń selera korzeniowego (170 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wołowina z marchewką i imbirem
Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy. Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i…
WIĘCEJ >Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtkiem
Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Cukinię, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce spiralnej lub gdy ktoś nie posiada tego cuda, pociąć warzywa wzdłuż na plastry i plastry pociąć na paseczki jak makaron Boczek pociąć w kostkę…
WIĘCEJ >Pierś z kaczki
Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami…
WIĘCEJ >Risotto z grzybami
Nerkowce moczymy przez noc (lub przynajmniej 30 minut wcześniej) Grzyby dokładnie myjemy i moczymy przynajmniej 30 minut Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do lekkiego wysuszenia/zarumienienia Dodajemy grzyby, trochę soli, pieprzu i podsmażamy…
WIĘCEJ >