fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzona karkówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0fabb859-9af1-4caa-9b91-b80c6f089a26
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wolnowarzona karkówka

Przygotowanie

  • Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru. 
  • Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach
  • Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki).
  • Wolnowarzymy co najmniej 6 h na stopniu Low (1).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy papryki wędzonej. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (380 g)
  • Woda (250 ml)
  • Marchew (świeża) (180 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Seler korzeń (160 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Papryka wędzona mielona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Ziemniaki myjemy, solimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…

WIĘCEJ >

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >