fbpx
logo
Szukaj
open close

Wolnowarzona karkówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0fabb859-9af1-4caa-9b91-b80c6f089a26
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wolnowarzona karkówka

Przygotowanie

  • Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru. 
  • Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach
  • Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki).
  • Wolnowarzymy co najmniej 6 h na stopniu Low (1).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy papryki wędzonej. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (380 g)
  • Woda (250 ml)
  • Marchew (180 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Seler korzeń (160 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z tuńczykiem

Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie do miękkości Przekładamy na sito i kilkukrotnie przelewamy zimną wodą, a następnie odcedzamy Dodajemy tuńczyka i mieszamy

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >