fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzona karkówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0fabb859-9af1-4caa-9b91-b80c6f089a26
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wolnowarzona karkówka

Przygotowanie

  • Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru. 
  • Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach
  • Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki).
  • Wolnowarzymy co najmniej 6 h na stopniu Low (1).

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy dodawać do potraw papryki wędzonej. Więcej informacji na ten temat znajduje się w aplikacji „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 360 g karkówki wieprzowej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej (2 g)
  • 3 marchewki (180 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 1 korzeń selera korzeniowego (170 g)

Potrzebny sprzęt

Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina z marchewką i imbirem

Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy. Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i…

WIĘCEJ >

Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtkiem

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Cukinię, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce spiralnej lub gdy ktoś nie posiada tego cuda, pociąć warzywa wzdłuż na plastry i plastry pociąć na paseczki jak makaron Boczek pociąć w kostkę…

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki

Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami…

WIĘCEJ >

Risotto z grzybami

Nerkowce moczymy przez noc (lub przynajmniej 30 minut wcześniej) Grzyby dokładnie myjemy i moczymy przynajmniej 30 minut Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do lekkiego wysuszenia/zarumienienia Dodajemy grzyby, trochę soli, pieprzu i podsmażamy…

WIĘCEJ >