fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzona karkówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0fabb859-9af1-4caa-9b91-b80c6f089a26

Wolnowarzona karkówka

Przygotowanie

  • Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru. 
  • Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach
  • Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki).
  • Wolnowarzymy co najmniej 6 h na stopniu Low (1).

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy dodawać do potraw papryki wędzonej. Więcej informacji na ten temat znajduje się w aplikacji „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 360 g karkówki wieprzowej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej (2 g)
  • 3 marchewki (180 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 1 korzeń selera korzeniowego (170 g)

Potrzebny sprzęt

Tarka do jarzyn, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w poprzek w paski Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi

Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Kotlety z zielonej soczewicy

Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, solimy dopiero pod koniec gotowania. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody, studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, ziarna słonecznika i dyni siekamy. Smażymy cebulę na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni….

WIĘCEJ >

Pasta gryczana

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy cebulę 2-3 min Dodajemy do ugotowanej kaszy Dodajemy ugotowane jajko Solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem

WIĘCEJ >