fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3bf189d-5b63-4695-99dd-2a55b879e945-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Przygotowanie

Pieczeń:

  • Schab solimy, pieprzymy
  • Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy
  • Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw
  • Mięso kładziemy na warzywach
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”

Puree z dyni:

  • Z dyni usuwamy pestki
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W rondelku rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy upieczoną dynię i miksujemy blenderem
  • Solimy i pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie zależy używać pieprzu czarnego.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pieczeni.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

Pieczeń ze schabu

  • Wieprzowina schab (600 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Por (35 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Estragon suszony (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Purée z dyni

  • Dynia Hokkaido (świeża) (210 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Talerz, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystkie te warzywa wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i obsmażamy przez 2-3 minuty. Bakłażany kroimy…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem bolognese

Sos: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Wrzucamy mięso mielone Zasmażamy przez 5 minut Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 minut Dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >