fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3bf189d-5b63-4695-99dd-2a55b879e945-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Przygotowanie

Pieczeń:

  • Schab solimy, pieprzymy
  • Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy
  • Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw
  • Mięso kładziemy na warzywach
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”

Puree z dyni:

  • Z dyni usuwamy pestki
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W rondelku rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy upieczoną dynię i miksujemy blenderem
  • Solimy i pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie zależy używać pieprzu czarnego.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pieczeni.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

Pieczeń ze schabu

  • Wieprzowina schab (600 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Por (35 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Estragon suszony (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Purée z dyni

  • Dynia Hokkaido (świeża) (210 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Talerz, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z kurczaka w pomidorach z cukinią

Mięso umyj i pokrój w kostkę. Cukinię obierz i pokrój w grube talarki. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek wyciśnij. Podsmaż w garnku mięso, dodaj cebulę i czosnek. Dodaj pomidory, cukinię i przyprawy. Duś do…

WIĘCEJ >

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy ocet jabłkowy, sól i paprykę wędzoną. Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na pół godziny (a najlepiej na kilka godzin). Na maśle smażymy pokrojoną cienko marchewkę (można do tego użyć…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Selera kroimy w cienkie półksiężyce Pomidorki kroimy na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy…

WIĘCEJ >