fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3bf189d-5b63-4695-99dd-2a55b879e945-1

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Przygotowanie

Pieczeń:

  • Schab solimy, pieprzymy
  • Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy
  • Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw
  • Mięso kładziemy na warzywach
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”

Puree z dyni:

  • Z dyni usuwamy pestki
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W rondelku rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy upieczoną dynię i miksujemy blenderem
  • Solimy i pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej na ten temat przeczytasz w naszej zakładce w aplikacji „Dieta”.

Uwagi

Schab wieprzowy możesz zamienić na dowolny rodzaj mięsa. Wówczas przepis pozostanie taki sam.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 600 g schabu wieprzowego
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ pora (35 g)
  • ¼ dyni Hokkaido (210 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • ¼ łyżeczki estragonu (0,5 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rondel, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielona zimowa zupa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy brukselki, zalewamy bulionem Gotujemy 10 min…

WIĘCEJ >

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku Por kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki Dodajemy por z koprem Zasmażamy…

WIĘCEJ >

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami Dodajemy przyprawy Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >