Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni
Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni
Przygotowanie
Pieczeń:
- Schab solimy, pieprzymy
- Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy
- Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru
- Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw
- Mięso kładziemy na warzywach
- Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
Puree z dyni:
- Z dyni usuwamy pestki
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- W rondelku rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę
- Podsmażamy 3 min
- Dodajemy upieczoną dynię i miksujemy blenderem
- Solimy i pieprzymy do smaku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie zależy używać pieprzu czarnego.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pieczeni.
Autor
Lista składników
Pieczeń ze schabu
- Wieprzowina schab (surowy) (600 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Por (35 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Estragon suszony (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Purée z dyni
- Dynia Hokkaido (świeża) (210 g)
- Cebula (105 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie
Grzyby: Sowy oczyszczamy Jajko wybijamy do głębokiego talerza Solimy, pieprzymy Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy Rozgrzewamy…
WIĘCEJ >Pasta z buraków
Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami. Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.
WIĘCEJ >Kleisty ryż z mango
Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….
WIĘCEJ >Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym
Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne wyrzucamy) Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w…
WIĘCEJ >