fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3bf189d-5b63-4695-99dd-2a55b879e945-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Przygotowanie

Pieczeń:

  • Schab solimy, pieprzymy
  • Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy
  • Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw
  • Mięso kładziemy na warzywach
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”

Puree z dyni:

  • Z dyni usuwamy pestki
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W rondelku rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy upieczoną dynię i miksujemy blenderem
  • Solimy i pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej na ten temat przeczytasz w naszej zakładce w aplikacji „Dieta”.

Uwagi

Schab wieprzowy możesz zamienić na dowolny rodzaj mięsa. Wówczas przepis pozostanie taki sam.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 600 g schabu wieprzowego
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ pora (35 g)
  • ¼ dyni Hokkaido (210 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • ¼ łyżeczki estragonu (0,5 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rondel, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Kalafiora rozdzielamy na „róże” Wrzucamy kalafiora na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 8 min (bez przykrywania) Odcedzamy ziemniaki, odcedzamy kalafior Gdy…

WIĘCEJ >

Makaron konjac ze szpinakiem

Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy. Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku. Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy…

WIĘCEJ >

Dyniowe kulki mocy

Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Daktyle zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę. Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół…

WIĘCEJ >

Leczo z dyni

Kiełbasę kroimy wzdłuż na pół i kroimy w półksiężyce Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Dynię obieramy ze skóry, usuwamy/wyrzucamy pestki i kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Marchew obieramy i…

WIĘCEJ >