fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gęś z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c63d7ac10-5534-466e-b22e-8e115a535581-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gęś z wolnowaru

Przygotowanie

  • Gęś kładziemy na desce
  • Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi
  • Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania
  • Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką
  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Kroimy warzywa w kostkę lub paseczki
  • Wkładamy mięso z warzywami do wolnowaru, mieszamy
  • Włączamy wolnowar na 7 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajduje się powiązany przepis z dodatkiem warzywnego spaghetti – koniecznie do niego zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ tuszki z gęsi (1500 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ łodygi selera naciowego (ok. 25 g)
  • ½ cebula (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny(3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo

Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz Dodajemy marchewkę Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy Posypujemy pestkami słonecznika

WIĘCEJ >

Duszone gruszki

Gruszki dusimy z masłem klarowanym i mlekiem kokosowym, dodajemy cynamon i kurkumę Truskawki, jagody, miód miksujemy. Polewamy gruszki. 

WIĘCEJ >