fbpx
logo
Szukaj
open close

Gęś z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c63d7ac10-5534-466e-b22e-8e115a535581-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gęś z wolnowaru

Przygotowanie

  • Gęś kładziemy na desce
  • Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi
  • Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania
  • Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką
  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Kroimy warzywa w kostkę lub paseczki
  • Wkładamy mięso z warzywami do wolnowaru, mieszamy
  • Włączamy wolnowar na 7 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Gęsina pierś (335 g)
  • Gęsina noga (250 g)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler naciowy (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy (…)

WIĘCEJ >