fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gęś z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c63d7ac10-5534-466e-b22e-8e115a535581-1

Gęś z wolnowaru

Przygotowanie

  • Gęś kładziemy na desce
  • Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi
  • Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania
  • Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką
  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Kroimy warzywa w kostkę lub paseczki
  • Wkładamy mięso z warzywami do wolnowaru, mieszamy
  • Włączamy wolnowar na 7 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajduje się powiązany przepis z dodatkiem warzywnego spaghetti – koniecznie do niego zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ tuszki z gęsi (1500 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ łodygi selera naciowego (ok. 25 g)
  • ½ cebula (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny(3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z awokado

Obieramy i kroimy awokado oraz banana Wrzucamy do miski Dodajemy mleko, rozdrobnione daktyle, miód, opcjonalnie: karob/kakao i dowolne orzechy/pestki Wszystko blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię Rozgrzewamy i do nagrzanego naczynia „na sucho” kładziemy piersi z gęsi Ustawiamy minimalny płomień Przykrywamy…

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

WIĘCEJ >

Zimne nóżki paleo

Nogi i golonkę myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Namaczamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. Wymieniamy wodę na czystą. Nalewamy jej tylko tyle, aby zakryć mięso. Gotujemy mięso na małym ogniu w sumie przez…

WIĘCEJ >