fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gęś z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c63d7ac10-5534-466e-b22e-8e115a535581-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gęś z wolnowaru

Przygotowanie

  • Gęś kładziemy na desce
  • Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi
  • Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania
  • Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką
  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Kroimy warzywa w kostkę lub paseczki
  • Wkładamy mięso z warzywami do wolnowaru, mieszamy
  • Włączamy wolnowar na 7 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajduje się powiązany przepis z dodatkiem warzywnego spaghetti – koniecznie do niego zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ tuszki z gęsi (1500 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ łodygi selera naciowego (ok. 25 g)
  • ½ cebula (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny(3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Keto kulki kolorowe

Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle Miksujemy blenderem Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę…

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso  Zasmażamy przez 5 min Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min Dodajemy przecier / koncentrat…

WIĘCEJ >

Zrazy staropolskie ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami

Mięso mielone wkładamy do miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy i dzielimy na 4 kulki Rozbijamy plaster schabu tłuczkiem do mięsa Lekko solimy i pieprzymy Kładziemy szynkę Nakładamy na środek kulkę mieloną Lekko rozpłaszaczamy Na środek…

WIĘCEJ >