fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gęś z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c63d7ac10-5534-466e-b22e-8e115a535581-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gęś z wolnowaru

Przygotowanie

  • Gęś kładziemy na desce
  • Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi
  • Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania
  • Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką
  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Kroimy warzywa w kostkę lub paseczki
  • Wkładamy mięso z warzywami do wolnowaru, mieszamy
  • Włączamy wolnowar na 7 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Gęsina pierś (335 g)
  • Gęsina noga (250 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Marchew (świeża) (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler nać (50 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stek z łopatki z buraczkami

Przygotowania należy zacząć od buraków. Buraki ucieramy na grubych oczkach, a następnie wkładamy je do garnka razem z pozostałymi składnikami (octem, wodą, tymiankiem, oliwą, miodem) i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez…

WIĘCEJ >

Ośmiornica duszona z fenkułem na mixie sałat

Fenkuł kroimy w plasterki Pomidorki kroimy na połówki Ośmiornice kroimy w plasterki Cebulę kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy masło Smażymy cebulę i fenkuł około 3 min Dodajemy ośmiornice i czosnek Wyciskamy sok z cytryny…

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >