Gęś z wolnowaru
Gęś z wolnowaru
Przygotowanie
- Gęś kładziemy na desce
- Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi
- Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania
- Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką
- Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
- Kroimy warzywa w kostkę lub paseczki
- Wkładamy mięso z warzywami do wolnowaru, mieszamy
- Włączamy wolnowar na 7 godz. na opcję „low”
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Gęsina pierś (335 g)
- Gęsina noga (250 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Marchew (świeża) (90 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Seler nać (50 g)
- Czosnek (świeży) (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gryczanka z jogurtem i miętą
Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całego mleka Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gryczankę przenosimy do miski i dekorujemy miętą
WIĘCEJ >Krem z cukinii i kurczaka
Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy…
WIĘCEJ >Babka pomarańczowo – kokosowa
Szykujemy formę do babki (najlepsza będzie silikonowa), jeśli mamy metalową, to smarujemy tłuszczem i posypujemy ścianki mąką gryczaną Piekarnik ustawiamy na 190 st. C. Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą…
WIĘCEJ >