fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc3925f67-a4a4-444f-a6e2-12c8c413653f-1

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Przygotowanie

Gęsina:

  • Mięso solimy i pieprzymy
  • Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki
  • Wkładamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy gęś
  • Wstawiamy na „low” na 8 godz.

Makarony:

  • Kalarepę obieramy
  • Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat i przerabiamy na makaron
  • Wkładamy do garnka lub wysokiej patelni i zalewamy nabierką/chochelką wywaru z gęsi
  • Podgrzewamy minutę
  • Dodajemy nogę i trochę warzyw
  • Nakładamy na talerze  

Rady dietetyka

Na AIP (protokole autoimmunologicznym) nie dodajemy pieprzu.

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy na przyrządzenie wolnowarzonej gęsi.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 noga z gęsi (ok. 200 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ korzenia seleru (ok. 45 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 2 kalarepy (330 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z sosem dyniowym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Dynię obieramy z skóry, kroimy w kostkę Cebulę, czosnek (…)

WIĘCEJ >

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka gryczana

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a piekarnik nastawiamy na 180 st. C. Gdy jest gotowa, odsączamy ją z nadmiaru (…)

WIĘCEJ >

Koktajl Pina Colada

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl