fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc3925f67-a4a4-444f-a6e2-12c8c413653f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Przygotowanie

Gęsina:

  • Mięso solimy i pieprzymy
  • Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki
  • Wkładamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy gęś
  • Wstawiamy na „low” na 8 godz.

Makarony:

  • Kalarepę obieramy
  • Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat i przerabiamy na makaron
  • Wkładamy do garnka lub wysokiej patelni i zalewamy nabierką/chochelką wywaru z gęsi
  • Podgrzewamy minutę
  • Dodajemy nogę i trochę warzyw
  • Nakładamy na talerze  

Rady dietetyka

Na AIP (protokole autoimmunologicznym) nie dodajemy pieprzu.

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy na przyrządzenie wolnowarzonej gęsi.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 noga z gęsi (ok. 200 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ korzenia seleru (ok. 45 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 2 kalarepy (330 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie na sałacie

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe ze śmietanką kokosową

Wszystkie składniki wkładamy do wysokoobrotowego blendera i miksujemy przez około 1 minutę na idealnie gładką masę. Można przystroić granatem i suszonymi płatkami kokosa

WIĘCEJ >

Krem z dyni z okrasą z boczku

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Boczek kroimy w drobną kostkę W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min Zalewamy…

WIĘCEJ >