Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym
Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym
Przygotowanie
Gęsina:
- Mięso solimy i pieprzymy
- Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki
- Wkładamy do wolnowaru
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy gęś
- Wstawiamy na „low” na 8 godz.
Makarony:
- Kalarepę obieramy
- Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat i przerabiamy na makaron
- Wkładamy do garnka lub wysokiej patelni i zalewamy nabierką/chochelką wywaru z gęsi
- Podgrzewamy minutę
- Dodajemy nogę i trochę warzyw
- Nakładamy na talerze
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gęsi.
Autor
Lista składników
Gęsina
- Gęsina noga (140 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Seler korzeń (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Marchew (świeża) (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Spaghetti warzywne
- Kalarepa (165 g)
- Cukinia zielona (150 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Stek z łopatki z buraczkami
Przygotowania należy zacząć od buraków. Buraki ucieramy na grubych oczkach, a następnie wkładamy je do garnka razem z pozostałymi składnikami (octem, wodą, tymiankiem, oliwą, miodem) i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez…
WIĘCEJ >Kurczak faszerowany sarną pieczony z gruszkami z grillowaną kalarepą
Włączamy piekarnik na 180 stopni Gruszkę kroimy na pół, połowę obieramy, kroimy w drobną kostkę Sarninę, razem z obranym czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Dodajemy rozmaryn Dodajemy pokrojoną gruszkę Lekko solimy,…
WIĘCEJ >Omlet kokosowy z owocami
Owoce: Winogrono, jeśli jest duże kroimy na połówki, ostrzem nożyka możemy usunąć pestki Banana obieramy i kroimy w plastry Truskawki kroimy na połówki lub jeśli są duże na cztery części Gruszkę kroimy w kostkę Omlet:…
WIĘCEJ >Omlet ze szparagami
Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…
WIĘCEJ >