fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc3925f67-a4a4-444f-a6e2-12c8c413653f-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Przygotowanie

Gęsina:

  • Mięso solimy i pieprzymy
  • Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki
  • Wkładamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy gęś
  • Wstawiamy na „low” na 8 godz.

Makarony:

  • Kalarepę obieramy
  • Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat i przerabiamy na makaron
  • Wkładamy do garnka lub wysokiej patelni i zalewamy nabierką/chochelką wywaru z gęsi
  • Podgrzewamy minutę
  • Dodajemy nogę i trochę warzyw
  • Nakładamy na talerze  

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gęsi.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Gęsina

  • Gęsina noga (140 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Spaghetti warzywne

  • Kalarepa (165 g)
  • Cukinia zielona (150 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stek z łopatki z buraczkami

Przygotowania należy zacząć od buraków. Buraki ucieramy na grubych oczkach, a następnie wkładamy je do garnka razem z pozostałymi składnikami (octem, wodą, tymiankiem, oliwą, miodem) i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez…

WIĘCEJ >

Kurczak faszerowany sarną pieczony z gruszkami z grillowaną kalarepą

Włączamy piekarnik na 180 stopni Gruszkę kroimy na pół, połowę obieramy, kroimy w drobną kostkę Sarninę, razem z obranym czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Dodajemy rozmaryn Dodajemy pokrojoną gruszkę Lekko solimy,…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z owocami

Owoce: Winogrono, jeśli jest duże kroimy na połówki, ostrzem nożyka możemy usunąć pestki Banana obieramy i kroimy w plastry Truskawki kroimy na połówki lub jeśli są duże na cztery części Gruszkę kroimy w kostkę Omlet:…

WIĘCEJ >

Omlet ze szparagami

Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…

WIĘCEJ >