fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz14-3-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

Przygotowanie

  • Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno
  • Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony
  • Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię
  • Rozgrzewamy i do nagrzanego naczynia „na sucho” kładziemy piersi z gęsi
  • Ustawiamy minimalny płomień
  • Przykrywamy garnek pokrywką
  • Dusimy przez 2 godz.
  • Co 15 min obracamy mięso na drugą stronę
  • W tak zwanym między czasie gotujemy kasze jaglaną oraz przygotowujemy sałatkę
  • Rozkładamy na talerzu rukolę, roszponkę i sałatę
  • Polewamy sosem vinaigrette
  • Obok sałatki kładziemy porcję kaszy, na nią mięso i polewamy tłuszczem, który się wytopił z mięsa

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie używaj pieprzu czarnego oraz pomidorków koktajlowych.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnych, ulubionych sałat.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Gęsina pierś (380 g)
  • Kasza jaglana (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Sałata karbowana (20 g)
  • Sałata roszponka (12 g)
  • Rukola (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rolady wieprzowe faszerowane kapustą z grzybami z dodatkiem sarny i purée marchewkowo – estragonowym

Purée Obieramy marchew i ziemniaki Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 minut Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pó łobranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Śledzie w pomidorach

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Pierś z gęsi duszona w jabłkach z zasmażanym topinamburem i dynią

Piersi z gęsi położyć na desce skórą do góry. Ostrym nożem naciąć skórę w kratkę. Cebulę obrać i pokroić. Jabłka pokroić w plastry, gniazdo nasienne wyrzucić. Gruszkę pokroić w plastry lub cząstki. Rozgrzać patelnią. Na suchą,…

WIĘCEJ >

Bigos ze świeżej i kiszonej kapusty

Białą kapustę drobno kroimy za pomocą noża lub obieraczki do warzyw Poszatkowaną białą kapustę, wrzucamy do dużego garnka z pokrywką, zalewamy dwiema szklankami gorącej wody i stawiamy na kuchence Kapustę kiszoną przepłukujemy bieżącą wodą, odciskamy nadmiar soku i…

WIĘCEJ >