fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzone żeberka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1bfd2f9-d8c8-484c-9eff-70969bf432be
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wolnowarzone żeberka

Przygotowanie

  • Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości.
  • Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc.
  • Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje.
  • Przy podaniu, posypujemy mięso świeżą miętą i solą himalajską.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie smaczne propozycje wykorzystujące żeberka z różnymi dodatkami.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pasek żeberek (400 g)
  • 1 ostra papryczka chili (20 g)
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego (4 g)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej (4 g)
  • 5-6 listków świeżej mięty (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiący omlet

Jajka roztrzepujemy z wiórkami kokosowymi Odstawiamy masę na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Po chwili wlewamy masę na patelnię i smażymy z dwóch stron Omleta podajemy samego lub z ulubionymi dodatkami

WIĘCEJ >

Schab faszerowany wątróbką i gruszkami w sosie rodzynkowym z puree z batatów

Schab faszerowany: Obieramy 1 cebulę, kroimy w kostkę Gruszkę kroimy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne, ogonek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 2 min Dodajemy wątróbkę, podsmażamy 4 min…

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa na miksie sałat i rzodkiewek z sosem anchois

Szynka: Wkładamy mięso do wolnowaru Solimy i pieprzymy z każdej strony Ustawiamy wolnowar na opcję „low” na 7 godz. Po tym czasie wyłączamy wolnowar, wyjmujemy kamionkową misę żeby wystygła Gdy misa będzie chłodna, wkładamy na 8…

WIĘCEJ >