Wolnowarzone żeberka
Wolnowarzone żeberka
Przygotowanie
- Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości.
- Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc.
- Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje.
- Przy podaniu, posypujemy mięso świeżą miętą i solą himalajską.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina żebra (400 g)
- Chili (20 g)
- Kmin rzymski (4 g)
- Papryka wędzona mielona (4 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Warzywa pieczone a’la grillowane
Bakłażana kroimy na plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, która z niego wypłynęła. Cukinię również kroimy w plastry, a paprykę w duże kawałki i solimy je. Posolone warzywa polewamy…
WIĘCEJ >Kasza jaglana z pietruszkowym pesto
Do blendera wkładamy natkę pietruszki oraz czosnek (bez łupin), dodajemy sok z cytryny, tłuszcz oraz sól i całość blendujemy na jednolitą masę Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Seler oraz pomidorki kroimy…
WIĘCEJ >Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem
Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…
WIĘCEJ >Nieziemsko dobra lasagne
Dynię piżmową (lub batata) obieramy i kroimy na cienkie plasterki (tak jak na chipsy); będzie stanowiła warstwę makaronową. Cukinię obieramy ze skórki, kroimy na pół, a następnie wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż na ćwiartki, wybieramy…
WIĘCEJ >