fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzone żeberka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1bfd2f9-d8c8-484c-9eff-70969bf432be

Wolnowarzone żeberka

Przygotowanie

  • Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości.
  • Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc.
  • Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje.
  • Przy podaniu, posypujemy mięso świeżą miętą i solą himalajską.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie smaczne propozycje wykorzystujące żeberka z różnymi dodatkami.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pasek żeberek (400 g)
  • 1 ostra papryczka chili (20 g)
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego (4 g)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej (4 g)
  • 5-6 listków świeżej mięty (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja poszetowe na puree z dyni

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Puree z dyni: Z…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

Cukinię należy przepuścić przez spiromat (tarkę spiralną) i uzyskać spaghetti Jeśli nie mamy tarki spiralnej to kroimy cukinię wzdłuż w plastry i plastry w paseczki jak makaron Łososia posolić i popieprzyć, położyć na rozgrzaną patelnię…

WIĘCEJ >

Rolady wieprzowe faszerowane kapustą z grzybami z dodatkiem sarny i purée marchewkowo – estragonowym

Purée Obieramy marchew i ziemniaki Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 minut Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pó łobranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Ryż w soczystym sosie

Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. Na ok. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy soczewicę i startą na średnich oczkach marchew…

WIĘCEJ >