fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach

Przygotowanie

  • Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm
  • Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski
  • Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski
  • Seler naciowy myjemy i kroimy w półksiężyce i dodajemy do miski
  • Imbir obieramy i kroimy drobno i dodajemy do miski
  • Mieszamy mięso z warzywami w misce
  • Wrzucamy do wolnowaru
  • Ustawiamy na 8 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci lub jeśli nie lubisz czosnku – nie dodawaj go.
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu do potraw.

Uwagi

Żeberka można przyrządzić bez użycia imbiru.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przyrządzenia żeberek z wolnowaru.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 0,5 kg żeberek z dzika
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • Kawałek imbiru o wielkości 1 cm
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron rzodkiewkowy

Rozgrzewamy olej na patelni. Podsmażamy przyprawy. Rzodkiew obieramy na ‚tagiatelle’ przy użyciu obieraczki do warzyw. Podsmażamy rzodkiew na oleju z przyprawami około 5-10 minut i solimy do smaku. Gotowe danie można posypać świeżą kolendrą.

WIĘCEJ >

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

Na patelni rozpuścić smalec gęsi. Dodać drobno posiekany czosnek. Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami). Smażyć na średnim ogniu kilka minut (aż staną się całkiem różowe), dodać sok z cytryny, a po ok. dwóch…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i orzechami laskowymi

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi orzechami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy

WIĘCEJ >