Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach
Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach
Przygotowanie
- Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm
- Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski
- Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski
- Seler naciowy myjemy i kroimy w półksiężyce i dodajemy do miski
- Imbir obieramy i kroimy drobno i dodajemy do miski
- Mieszamy mięso z warzywami w misce
- Wrzucamy do wolnowaru
- Ustawiamy na 8 godz. na opcję „low”
Rady dietetyka
Jeśli szkodzi Ci lub jeśli nie lubisz czosnku – nie dodawaj go.
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu do potraw.
Uwagi
Żeberka można przyrządzić bez użycia imbiru.
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przyrządzenia żeberek z wolnowaru.
Autor
Lista składników
- 0,5 kg żeberek z dzika
- ½ marchewki (30 g)
- ½ pietruszki (40 g)
- 1 cebula (100 g)
- 1 łodyga selera naciowego (45 g)
- Kawałek imbiru o wielkości 1 cm
- 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Leczo z dyni
Kiełbasę kroimy wzdłuż na pół i kroimy w półksiężyce Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Dynię obieramy ze skóry, usuwamy/wyrzucamy pestki i kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Marchew obieramy i…
WIĘCEJ >Grzyby duszone z bakłażanem
Grzyby myjemy i kroimy w plasterki Bakłażany obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na sitko, posypujemy obficie solą i odstawiamy, aby puściły sok Po 20 – 30 minutach płuczemy zimną wodą i dokładnie…
WIĘCEJ >Łosoś z warzywami
Cukinię i marchewkę kroimy w plasterki Układamy je na rozgrzanej patelni, a na wierzchu układamy łososia. Całość dusimy 15 minut na małym ogniu.
WIĘCEJ >Koktajl (shake) z mango i żółtek
Mango obieramy ze skóry, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosowa Miksujemy 15 sekund
WIĘCEJ >