fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Przygotowanie

  • Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm
  • Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski
  • Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski
  • Seler naciowy myjemy i kroimy w półksiężyce i dodajemy do miski
  • Imbir obieramy i kroimy drobno i dodajemy do miski
  • Mieszamy mięso z warzywami w misce
  • Wrzucamy do wolnowaru
  • Ustawiamy na 8 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Zrezygnuj z czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie używaj pieprzu.

Uwagi

Zamiast wieprzowiny możesz również użyć innego mięsa. Nasze propozycje znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. W wolnowarze możesz dusić każdy rodzaj mięsa.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g żeberek wieprzowych
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (40 g)
  • ½ średniej cebuli (ok. 100 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 2 ząbki świeżego czosnku (ok.10 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >

Ciasto jaglane z truskawkami i kruszonką gryczaną

Włączamy piekarnik na 180 st. C Truskawki umyć i usunąć szypułki Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera…

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >