Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach
Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach
Przygotowanie
- Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm
- Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski
- Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski
- Seler naciowy myjemy i kroimy w półksiężyce i dodajemy do miski
- Imbir obieramy i kroimy drobno i dodajemy do miski
- Mieszamy mięso z warzywami w misce
- Wrzucamy do wolnowaru
- Ustawiamy na 8 godz. na opcję „low”
Rady dietetyka
Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodawaj pieprzu. Jeśli potrawa ma być bardziej białkowo-tłuszczowa nie nakładaj sobie na talerz duszonych warzyw.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia mięsa w wolnowarze.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina żebra (400 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Seler nać (50 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Czosnek (świeży) (10 g)
- Imbir suszony (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry i plastry na cienkie paseczki jak spaghetti Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…
WIĘCEJ >Shake jaglany z owocami
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)
Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…
WIĘCEJ >Golonka z wolnowaru
Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy warzywa Dodajemy liście i ziele Wlewamy pół szklanki zimnej wody…
WIĘCEJ >