fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Przygotowanie

  • Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm
  • Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski
  • Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski
  • Seler naciowy myjemy i kroimy w półksiężyce i dodajemy do miski
  • Imbir obieramy i kroimy drobno i dodajemy do miski
  • Mieszamy mięso z warzywami w misce
  • Wrzucamy do wolnowaru
  • Ustawiamy na 8 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodawaj pieprzu. Jeśli potrawa ma być bardziej białkowo-tłuszczowa nie nakładaj sobie na talerz duszonych warzyw.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia mięsa w wolnowarze.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (400 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler nać (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Imbir suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…

WIĘCEJ >

Chlebek bananowy

Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem. Do masy dodajemy mąkę kokosową, cynamon, sodę i sól i znowu miksujemy masę do połączenia składników….

WIĘCEJ >

Chlebek z cukinii bez jaj

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osobno wymieszać mąkę z przyprawami, osobno składniki mokre – masło/olej i startą cukinię. Wszystko połączyć dokładnie mieszając. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować Wyłożyć masą formę i piec ok….

WIĘCEJ >

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy aż woda przestanie się zabarwiać Lekko solimy i pieprzymy wodę i zaczynamy gotować Co jakiś…

WIĘCEJ >