fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Przygotowanie

  • Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm
  • Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski
  • Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski
  • Seler naciowy myjemy i kroimy w półksiężyce i dodajemy do miski
  • Imbir obieramy i kroimy drobno i dodajemy do miski
  • Mieszamy mięso z warzywami w misce
  • Wrzucamy do wolnowaru
  • Ustawiamy na 8 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodawaj pieprzu. Jeśli potrawa ma być bardziej białkowo-tłuszczowa nie nakładaj sobie na talerz duszonych warzyw.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia mięsa w wolnowarze.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (400 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler nać (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Imbir suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Serowe roladki z wołowiny

Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z…

WIĘCEJ >

Kremowe leczo

Warzywa, kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę w garnku na maśle. Po 10 minutach dolewamy mleko kokosowe, pomidory krojone i przyprawy. Wszystko dusimy około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.

WIĘCEJ >

Jaja sadzone

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy około 3-4 minut, aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to dolewamy wody) Po ostudzeniu dodajemy starte na tarce jabłko Posypujemy cynamonem i kakao Podajemy

WIĘCEJ >