logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4-5

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4-5

Przygotowanie

  • Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm
  • Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski
  • Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski
  • Seler naciowy myjemy i kroimy w półksiężyce i dodajemy do miski
  • Imbir obieramy i kroimy drobno i dodajemy do miski
  • Mieszamy mięso z warzywami w misce
  • Wrzucamy do wolnowaru
  • Ustawiamy na 8 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci lub nie lubisz czosnku nie dodawaj go. Możesz zrobić żeberka bez użycia imbiru. Jeśli stosujesz dietę AIP, protokół autoimmunologiczny, nie używaj pieprzu.

Uwagi

Zamiast wieprzowiny możesz również użyć innego mięsa. Zobacz żeberka z dzika, w przepisach powiązanych. W wolnowarze możesz dusić każde mięso.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 cebule
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 cm imbir
  • 4 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i (…)

WIĘCEJ >

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i (…)

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami i chleb gryczany

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl