fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c558172ab-3b4c-4ab5-a200-16afacbe745c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żeberka z wolnowaru

Przygotowanie

  • Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry.
  • Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić.
  • Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3 minuty z każdej strony. Usmażone przełożyć na chwilę do miski. Na tej samej patelni od razu podsmażyć krótko czosnek i przełożyć na dno wolnowaru. Dodać pietruszkę, położyć żeberka.
  • Należy ustawić wolnowar na „low” i czas na 8 godzin. Po 4 godzinach podnosimy pokrywkę, drewnianą łyżką mieszamy zawartość. Przykrywamy pokrywką by gotowało się do końca czasu, czyli jeszcze 4 godziny.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia (zajrzyj w opis piktogramów).

Uwagi

Zainspiruj się równie smacznymi propozycjami żeberek z wolnowaru, które znajdują się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 750 g żeberek „paski”
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - duża, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z dziczyzny z grzybami

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godz. Grzyby oczyszczamy i kroimy w paski…

WIĘCEJ >

Burger z sarny z sałatą i warzywami

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony Odkładamy na 2 minuty mięso na…

WIĘCEJ >

Ryż z suszonymi pomidorami

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie zalewamy suszone pomidory wrzątkiem. Gdy ryż jest gotowy, rozgrzewamy na patelni oliwę. Na oliwie podsmażamy przyprawy i pokrojone w cząstki namoczone pomidory. Dodajemy ryż i podlewamy…

WIĘCEJ >

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do…

WIĘCEJ >