fbpx
logo
Szukaj
open close

Żeberka z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c558172ab-3b4c-4ab5-a200-16afacbe745c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka z wolnowaru

Przygotowanie

  • Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry.
  • Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić.
  • Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3 minuty z każdej strony. Usmażone przełożyć na chwilę do miski. Na tej samej patelni od razu podsmażyć krótko czosnek i przełożyć na dno wolnowaru. Dodać pietruszkę, położyć żeberka.
  • Należy ustawić wolnowar na „low” i czas na 8 godzin. Po 4 godzinach podnosimy pokrywkę, drewnianą łyżką mieszamy zawartość. Przykrywamy pokrywką by gotowało się do końca czasu, czyli jeszcze 4 godziny.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek z wolnowaru.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (780 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia - duża, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do malaksera wrzucamy 2 ząbki czosnku i siekam bardzo drobno. Przerzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy około pół minuty. Następnie w malakserze miksujemy cebulę i dodajemy do czosnku. Smażymy, aż…

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…

WIĘCEJ >

Sorbet malinowy

Maliny wkładamy do zamrażarki na ok. 4-5 godz. Następnie wyciągamy i odstawiamy na ok. 15 minut Po tym czasie sprawdzamy czy w owoce da się wbić nóż, jeśli tak – blendujemy, jeśli nie – czekamy…

WIĘCEJ >