fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c558172ab-3b4c-4ab5-a200-16afacbe745c

Żeberka z wolnowaru

Przygotowanie

  • Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry.
  • Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić.
  • Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3 minuty z każdej strony. Usmażone przełożyć na chwilę do miski. Na tej samej patelni od razu podsmażyć krótko czosnek i przełożyć na dno wolnowaru. Dodać pietruszkę, położyć żeberka.
  • Należy ustawić wolnowar na „low” i czas na 8 godzin. Po 4 godzinach podnosimy pokrywkę, drewnianą łyżką mieszamy zawartość. Przykrywamy pokrywką by gotowało się do końca czasu, czyli jeszcze 4 godziny.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia (zajrzyj w opis piktogramów).

Uwagi

Zainspiruj się równie smacznymi propozycjami żeberek z wolnowaru, które znajdują się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 750 g żeberek „paski”
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - duża, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb bananowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i sodę Miksujemy 10 sekund Obieramy banany, łamiemy w kawałki i dodajemy do jajek Dodajemy sok…

WIĘCEJ >

Agrest

Agrest umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Koktajl jarmużowo-figowy

Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Pieczona pierś z kaczki z żurawiną

Włączyć piekarnik: grzanie z góry i dołu, 200 st. C. Skórę na piersiach kaczki lekko naciąć pod skosem w 2 strony (aby powstały drobne rąby) na połowę głębokości skóry. Przyprawić z obu stron pieprzem i…

WIĘCEJ >