logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z dynią makaronową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce6827748-8669-4d38-972a-50a95290cfad

Żeberka z dynią makaronową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce6827748-8669-4d38-972a-50a95290cfad

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry
  • Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na „low”
  • Dynię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy miękki miąższ z pestkami
  • Lekko solimy i pieprzymy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 min
  • Wyjmujemy z pieca i widelcem, pociągając po dyni wydrapujemy miąższ – powstanie taki makaron
  • Brokuł i kalafior dzielimy na „róże” i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie po 8 min

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 mała dynia
  • 1 kg żeberek z dzika (mogą być wieprzowe)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ⅓ korzenia selera
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 kalafior
  • 1 brokuł
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek, Piekarnik, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać (…)

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl