fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z dynią makaronową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce6827748-8669-4d38-972a-50a95290cfad-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żeberka z dynią makaronową

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry
  • Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na „low”
  • Dynię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy miękki miąższ z pestkami
  • Lekko solimy i pieprzymy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 min
  • Wyjmujemy z pieca i widelcem, pociągając po dyni wydrapujemy miąższ – powstanie taki makaron
  • Brokuł i kalafior dzielimy na „róże” i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie po 8 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dynia makaronowa (780 g)
  • Dziczyzna żebra (500 g)
  • Kalafior (świeży) (400 g)
  • Brokuł (świeży) (250 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Sitko, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami i chleb gryczany

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Zupa z owoców morza

W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy Marchewkę kroimy w paski (możemy…

WIĘCEJ >

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

Ziemniaki umyć i ugotować „w mundurkach” – czyli wrzucić do lekko osolonej wody i gotować około 25 min do miękkości Mięso pokroić na 3 plastry Rozbić tłuczkiem do mięsa, lub sztekerem / siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >