fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z dynią makaronową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce6827748-8669-4d38-972a-50a95290cfad-1

Żeberka z dynią makaronową

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry
  • Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na „low”
  • Dynię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy miękki miąższ z pestkami
  • Lekko solimy i pieprzymy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 min
  • Wyjmujemy z pieca i widelcem, pociągając po dyni wydrapujemy miąższ – powstanie taki makaron
  • Brokuł i kalafior dzielimy na „róże” i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie po 8 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego – więcej informacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zamiast żeberek z dzika można wykorzystać wieprzowe, które mają podobny smak.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne przepisy na przyrządzenie żeberek w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 mała dynia (1560 g)
  • 1 kg żeberek z dzika
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ⅓ korzenia selera (ok. 60 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • 1 kalafior (800 g)
  • 1 brokuł (500 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Piekarnik, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek (…)

WIĘCEJ >

Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem w sosie grzybowym z dynią i batatami

Dynię kroimy w plastry Boczek kroimy w kostkę Ogórki kroimy wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż, uzyskamy 4 podłużne ćwiartki Każdy (…)

WIĘCEJ >

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone (…)

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl