fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzona karkówka z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd935b3e4-9ed4-4aaf-8219-8a862394e146

Wolnowarzona karkówka z cukinią

Przygotowanie

  • Karkówkę posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru podlewając odrobiną wody. Ustawiamy na tryb Low (1) ok. 6 h
  • Po upływie czasu wolnowarzenia, kroimy cukinię wzdłuż w cienkie płaty. Każdy płat smarujemy cienką warstwą masła
  • Układamy cukinię na papierze do pieczenia i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach
  • Karkówkę “szarpiemy” na drobne kawałki przy pomocy dwóch widelców
  • Kawałki mięsa układamy na upieczonych kawałkach cukinii i podajemy
  • Możemy posypać liśćmi świeżej kolendry

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu do potraw.

Uwagi

Inny przepis na karkówkę z wolnowaru znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g karkówki
  • 1 cukinia (300 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Babeczki z suszonymi pomidorami

Pomidory moczymy przez kilka minut, a następnie drobno kroimy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Pokrojone pomidory zalewamy wrzątkiem W tym czasie mieszamy wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki lub blendera Dodajemy namoczone pomidory (odsączone…

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…

WIĘCEJ >

Omlet z brokułem

Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnię wylewamy masę jajeczną Zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu faszerowana kapustą i sarną

Kapusta: Zaczynamy od wstawienia kapusty Najpierw wykładamy po trochu na desce i kroimy nożem żeby nie było długich „nici” Pokrojoną kapustę wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, tak, żeby poziom wody był cm wyżej niż…

WIĘCEJ >