fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzona karkówka z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd935b3e4-9ed4-4aaf-8219-8a862394e146
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wolnowarzona karkówka z cukinią

Przygotowanie

  • Karkówkę posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru podlewając odrobiną wody. Ustawiamy na tryb Low (1) ok. 6 h
  • Po upływie czasu wolnowarzenia, kroimy cukinię wzdłuż w cienkie płaty. Każdy płat smarujemy cienką warstwą masła
  • Układamy cukinię na papierze do pieczenia i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach
  • Karkówkę “szarpiemy” na drobne kawałki przy pomocy dwóch widelców
  • Kawałki mięsa układamy na upieczonych kawałkach cukinii i podajemy
  • Możemy posypać liśćmi świeżej kolendry

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu do potraw.

Uwagi

Inny przepis na karkówkę z wolnowaru znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g karkówki
  • 1 cukinia (300 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Śledzie w pomidorach

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Schab faszerowany wątróbką i gruszkami w sosie rodzynkowym z puree z batatów

Schab faszerowany: Obieramy 1 cebulę, kroimy w kostkę Gruszkę kroimy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne, ogonek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 2 min Dodajemy wątróbkę, podsmażamy 4 min…

WIĘCEJ >

Kluski śląskie z boczkiem

Boczek kroimy w drobną kostkę i smaży na małym ogniu przez około pół godziny. Chcemy, żeby tłuszcz wytapiał się wolno. Mieszamy co jakiś czas, żeby się nie przypalił. Miskę stawiamy na wadze i przeciskamy do…

WIĘCEJ >

Kotlety z zielonej soczewicy

Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, solimy dopiero pod koniec gotowania. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody, studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, ziarna słonecznika i dyni siekamy. Smażymy cebulę na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni….

WIĘCEJ >