fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz17-3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Przygotowanie

  • Karkówkę solimy i pieprzymy
  • Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”)
  • Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem
  • Kładziemy na dnie wolnowaru
  • Na wierzchu kładziemy mięso
  • Przykrywamy pokrywką i włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „Low”

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu do potraw – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Jeśli szkodzi Ci lub jeśli nie lubisz czosnku – nie dodawaj go do potraw.

Zamiast szlachetnych grzybów możesz również użyć pieczarek lub boczniaków, które są łatwo dostępne w sklepie. Wymieniając grzyby, nie musisz zmieniać przepisu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 400 g karkówki wieprzowej
  • 200 g kapusty kiszonej
  • 100 g podgrzybków
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado

Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado. Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól. Zblendowanym…

WIĘCEJ >

Maniok z czerwoną cebulą

Maniok obieramy i kroimy w dużą kostkę Myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (woda powinna całkowicie przykrywać kawałki manioka przez cały czas gotowania, lecz nie można jej dolewać w trakcie) Gotujemy…

WIĘCEJ >

Jesienna surówka

Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki). Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa. Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę

WIĘCEJ >