fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz17-3-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Przygotowanie

  • Karkówkę solimy i pieprzymy
  • Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”)
  • Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem
  • Kładziemy na dnie wolnowaru
  • Na wierzchu kładziemy mięso
  • Przykrywamy pokrywką i włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „Low”

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (400 g)
  • Kapusta kiszona (200 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Podgrzybek (świeży) (100 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Kokosowy dorsz

Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy Masę odstawiamy na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni Smażymy…

WIĘCEJ >

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi Uzyskaną masę dzielimy na dwie…

WIĘCEJ >

Pasta z awokado i pistacji

Obierz awokado i zgnieć widelcem. Przeciśnij czosnek przez praskę. Pokrój dymkę i pietruszkę, dodaj oliwę, pistacje i zmiksuj na ziarnistą masę. Dodaj awokado i czosnek. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Przygotuj pastę bezpośrednio przed spożyciem,…

WIĘCEJ >