fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karkówka smażona z pietruszką i chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef1f8987-51cc-4a11-b8f0-9fd5acf77727
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Przygotowanie

  • Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry
  • Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę
  • Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami
  • Dodajemy przyprawy
  • Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia karkówki)

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, ciekawe pomysły na podanie karkówki.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 papryczka chilli (20 g)
  • 20 g smalcu gęsiego
  • 1 szczypta kminu rzymskiego (1 g)
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina pieczona z marchewką i pieczarkami

Piekarnik ustawić na 120 st. C, z opcją grzania z góry i dołu. Mięso pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki lub słupki (ćwiartki). Pieczarki także pokroić na…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z indyka i jarmużu z sosem czosnkowym

Mleko kokosowe rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy starty czosnek i dusimy kilka minut. Wyłączamy ogień pod sosem. Jarmuż dokładnie myjemy, odcinamy zgrubiałe nerwy tak, żeby nie rozerwać liści. Wrzucamy pojedynczo na gotującą się wodę i…

WIĘCEJ >

Burgery w portobello

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach (tej większej szajbie niż normalna) Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy, aż się równo połączy Formujemy kulkę i przyduszamy dłonią, żeby uzyskać kształt burgera o grubości około…

WIĘCEJ >

Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym

Bakłażana kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z mięsem na rozgrzanej patelni Podlewamy odrobiną wody Po chwili dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy przez 20 – 30 minut, podlewając od czasu do czasu wodą Pod…

WIĘCEJ >