Karkówka smażona z pietruszką i chili
Karkówka smażona z pietruszką i chili
Przygotowanie
- Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry
- Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę
- Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami
- Dodajemy przyprawy
- Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia karkówki)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania karkówki.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina karkówka (180 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Chili (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
- Kmin rzymski (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pierś z indyka duszona z warzywami i pieczarkami
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę – w talarki. Pieczarki – na połówki lub ćwiartki. Mięso podsmażamy, dodajemy cebulę i pozostałe warzywa oraz grzyby i podsmażamy kilka…
WIĘCEJ >Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)
Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…
WIĘCEJ >Krewetki na „ryżu” z korzenia pietruszki
Pietruszkę obrać i w malakserze lub jakimkolwiek blenderze z nożem posiekać na „ziarenka” przypominające wielkością ziarna ryżu. Na średniej patelni rozgrzać dwie czubate łyżki oleju kokosowego extra virgin. Kiedy olej jest rozgrzany, dodać pietruszkę. Zmniejszyć…
WIĘCEJ >Pizzerinka
Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…
WIĘCEJ >