fbpx
logo
Szukaj
open close

Karkówka z chipsami nori

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d5831fb-1564-4fba-b43f-805c93787f8f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Karkówka z chipsami nori

Przygotowanie

  • Ustawiamy piekarnik na temp. 180 st. C
  • Płatki nori targamy na kawałki, układamy na talerzu i posypujemy przyprawami oraz płatkami drożdżowymi
  • Staramy się pokryć równomiernie każdy kawałek nori
  • Następnie układamy je na płasko na papierze do pieczenia
  • Wkładamy do piekarnika
  • Karkówkę kroimy na małe kawałki i solimy
  • Grillujemy na patelni grillowej przez około 15 minut
  • Gdy karkówka jest gotowa, wyjmujemy chipsy z piekarnika i podajemy wszystko razem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (180 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Nori (6 g)
  • Płatki drożdżowe (5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Patelnia grillowa, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut Odcedzamy i zalewamy świeżą…

WIĘCEJ >

Minestrone

Boczek kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa

Wszystkie składniki wkładamy do misy wolnowaru Ustawiamy tryb Low (1) na 4 godz. Po tym czasie ugotowane składniki blendujemy na zupę

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane ze szpinakiem

Naleśniki: Kaszę płuczemy – zalewamy wodą z kranu, mieszamy i odcedzamy na sicie Wsypujemy kaszę do naczynia (ja lubię litrowe słoiki) Zalewamy wodą, mieszamy Zostawiamy tak na 7 godz. (ja robię to około 11 rano…

WIĘCEJ >