fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karkówka z chipsami nori

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d5831fb-1564-4fba-b43f-805c93787f8f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Karkówka z chipsami nori

Przygotowanie

  • Ustawiamy piekarnik na temp. 180 st. C
  • Płatki nori targamy na kawałki, układamy na talerzu i posypujemy przyprawami oraz płatkami drożdżowymi
  • Staramy się pokryć równomiernie każdy kawałek nori
  • Następnie układamy je na płasko na papierze do pieczenia
  • Wkładamy do piekarnika
  • Karkówkę kroimy na małe kawałki i solimy
  • Grillujemy na patelni grillowej przez około 15 minut
  • Gdy karkówka jest gotowa, wyjmujemy chipsy z piekarnika i podajemy wszystko razem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej codziennej diecie – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz w potrawach wykorzystującym karkówkę.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki wieprzowej
  • 2 płaty nori (6 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 łyżka papryki wędzonej (8 g)
  • 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Papier do pieczenia, Patelnia grillowa, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczona pierś z kaczki z żurawiną

Włączyć piekarnik: grzanie z góry i dołu, 200 st. C. Skórę na piersiach kaczki lekko naciąć pod skosem w 2 strony (aby powstały drobne rąby) na połowę głębokości skóry. Przyprawić z obu stron pieprzem i…

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy brukselki, zalewamy bulionem Gotujemy 10 min…

WIĘCEJ >

Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym

Sarninę lekko solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Ustawiamy minimalną moc i czas 8 godzin Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski (wzdłuż na pół i kroimy w poprzek) Seler naciowy płuczemy żeby nie…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >