fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karkówka z chipsami nori

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d5831fb-1564-4fba-b43f-805c93787f8f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Karkówka z chipsami nori

Przygotowanie

  • Ustawiamy piekarnik na temp. 180 st. C
  • Płatki nori targamy na kawałki, układamy na talerzu i posypujemy przyprawami oraz płatkami drożdżowymi
  • Staramy się pokryć równomiernie każdy kawałek nori
  • Następnie układamy je na płasko na papierze do pieczenia
  • Wkładamy do piekarnika
  • Karkówkę kroimy na małe kawałki i solimy
  • Grillujemy na patelni grillowej przez około 15 minut
  • Gdy karkówka jest gotowa, wyjmujemy chipsy z piekarnika i podajemy wszystko razem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej codziennej diecie – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz w potrawach wykorzystującym karkówkę.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki wieprzowej
  • 2 płaty nori (6 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 łyżka papryki wędzonej (8 g)
  • 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Papier do pieczenia, Patelnia grillowa, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frittata z dziczyzną z wolnowaru

Boczek z dzika kroimy w kostkę (dzień wcześniej wrzucamy go do wolnowaru, lekko solimy, pieprzymy, włączamy na 8 godz. na „low”) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Szparagowa carbonara

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną, spiromat – uzyskujemy spaghetti Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…

WIĘCEJ >

Zupa z dorsza z morskim spaghetti

Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy,…

WIĘCEJ >