fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karkówka z suszonymi pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c671eb5af-686d-4c78-8d80-10a8241afea0

Karkówka z suszonymi pomidorami

Przygotowanie

  • Karkówkę układamy z przyprawami w misie wolnowaru
  • Dodajemy wody
  • Pomidory suszone namaczamy we wrzątku i kroimy na małe kawałki
  • Dodajemy do mięsa
  • Włączamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz. albo na całą noc
  • Podajemy w towarzystwie ulubionych warzyw

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje podania mięs z wolnowaru.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki wieprzowej
  • 10 suszonych pomidorów (70 g)
  • ½ łyżeczki mielonej kolendry (2 g)
  • ½ łyżeczki kozieradki (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >

Kulki wołowe

Dwie 2 pieczarki pozbawiamy ogonków Drobno siekamy ogonki, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku Formujemy masę przez 3 minuty Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy jednocześnie kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera Podajemy na talerzu Przekładamy…

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na pół Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy…

WIĘCEJ >

Udka drobiowe gotowane

Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…

WIĘCEJ >