fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c91bc1a73-b168-4d57-b5de-ce4d92800656
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Przygotowanie

Szynka:

  • Karkówkę solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru
  • Przykrywamy pokrywką
  • Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low
  • Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do lodówki (tak jest bezpieczniej, bo wyjmując gorące mięso, rozpadnie się)
  • Chłodzimy mięso minimum 8 godzin
  • Wyjmujemy mięso z misy i można kroić w plastry

Sałatka:

  • Sałatę drzemy w palcach i kładziemy na talerzu
  • Dodajemy rukolę
  • Pomidora kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w paseczki
  • Dodajemy oliwę i mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej inne, powiązane przepisy, którymi możesz zainspirować się.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

Szynka

  • 1,3 kg karkówki wieprzowej lub innej
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz ziołowy (2 g)

Sałatka

  • 2 liście sałaty lodowej (80 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik kokosowy

Buraki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Ogórek obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Rzodkiewki oczyścić i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Starte składniki wrzucamy do miski Zalewamy…

WIĘCEJ >

Gulasz

Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem. Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (na wywarze kostnym)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >