fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c91bc1a73-b168-4d57-b5de-ce4d92800656
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Przygotowanie

Szynka:

  • Karkówkę solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru
  • Przykrywamy pokrywką
  • Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low
  • Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do lodówki (tak jest bezpieczniej, bo wyjmując gorące mięso, rozpadnie się)
  • Chłodzimy mięso minimum 8 godzin
  • Wyjmujemy mięso z misy i można kroić w plastry

Sałatka:

  • Sałatę drzemy w palcach i kładziemy na talerzu
  • Dodajemy rukolę
  • Pomidora kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w paseczki
  • Dodajemy oliwę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

Szynka

  • Wieprzowina karkówka (1200 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz ziołowy (0.5 g)

Sałatka

  • Pomidor (świeży) (510 g)
  • Papryka czerwona (345 g)
  • Sałata lodowa (240 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Rukola (60 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pączki bekonowe

Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Zupa rybna, jarzynowa

Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >