fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6a71779c-7b2d-4cfe-8c65-85cd0c1521b2-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

Przygotowanie

  • Szynkę kromy w cienkie plastry
  • Na talerzu rozkładamy sałatę
  • Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Z cebuli kroimy 1-2 krążki
  • Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie
  • Polewamy sosem
  • Obok lub na wierzchu układamy plastry wędliny 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam nasze propozycje przyrządzenia sosów vinaigrette.

Do tego przepisu możesz użyć dowolnej, ulubionej szynki oraz dowolnej, ulubionej sałaty.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Szynka parmeńska (100 g)
  • Awokado (70 g)
  • Ogórek długi (60 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl jagodowy

Myjemy szpinak Imbir myjemy i obieramy Do blendera wkładamy mrożone jagody, szpinak i imbir Do składników wlewamy 2 szklanki wody Wszystko blendujemy

WIĘCEJ >

Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym

Przygotowujemy blaszkę do ciasta, jeśli mamy metalową, to wykładamy papierem do pieczenia Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak woda zacznie wrzeć Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej…

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Flaki wołowe

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >