Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej
Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej
Przygotowanie
- Szynkę kromy w cienkie plastry
- Na talerzu rozkładamy sałatę
- Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka
- Pomidora kroimy w cząstki
- Z cebuli kroimy 1-2 krążki
- Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie
- Polewamy sosem
- Obok lub na wierzchu układamy plastry wędliny
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam nasze propozycje przyrządzenia sosów vinaigrette.
Do tego przepisu możesz użyć dowolnej, ulubionej szynki oraz dowolnej, ulubionej sałaty.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Szynka parmeńska (100 g)
- Awokado (70 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Cebula (50 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami
Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…
WIĘCEJ >Zupa wędzona
Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…
WIĘCEJ >Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki
Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund
WIĘCEJ >Zrazy wołowe z cukinią
Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy. Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z…
WIĘCEJ >