fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz14-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

Przygotowanie

  • Paprykę pociąć w paseczki
  • Pomidorki przekroić na połówki
  • Na talerzu kładziemy rukolę
  • Dodajemy paprykę i pomidorki
  • Dokładamy liście cykorii
  • Polewamy sosem
  • Obok sałatki układamy szynkę

Rady dietetyka

Wybierając wędliny należy zwracać uwagę na ich skład – powinien być jak najkrótszy i powinien zawierać jak najmniejszą ilość konserwantów.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne propozycje wykorzystania szynki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 3 liście cykorii (60 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • papryki czerwonej (ok. 80 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
  • 50 g plastrów szynki suszonej

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym (wegetariański)

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut Wlać pomidorki z…

WIĘCEJ >

Owsianka z otrębami

Płatki owsiane mieszamy z otrębami Zagotowujemy w mleku kokosowym (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Całość mieszamy i podajemy

WIĘCEJ >

Udka perliczki duszone z grzybami, z młodymi ziemniakami i kapustą kiszoną

Grzyby moczyć w zimnej wodzie przez minimum 6 godzin Perliczkę posolić i popieprzyć Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Na patelni/rondlu rozgrzać tłuszcz Wkładamy perliczkę Smażymy z obu stron po 3-5 minut Dodajemy…

WIĘCEJ >

Jaglanka z borówkami i płatkami migdała

Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >