fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz14-1-3

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

Przygotowanie

  • Paprykę pociąć w paseczki
  • Pomidorki przekroić na połówki
  • Na talerzu kładziemy rukolę
  • Dodajemy paprykę i pomidorki
  • Dokładamy liście cykorii
  • Polewamy sosem
  • Obok sałatki układamy szynkę

Rady dietetyka

Wybierając wędliny należy zwracać uwagę na ich skład – powinien być jak najkrótszy i powinien zawierać jak najmniejszą ilość konserwantów.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne propozycje wykorzystania szynki.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 3 liście cykorii (60 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • papryki czerwonej (ok. 80 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
  • 50 g plastrów szynki suszonej

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Domowe mleko kokosowe

Wiórki kokosowe wrzucamy do wody i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, wyłączamy i odstawiamy, aby trochę ostygło. Następnie blendujemy wszystko ok. 4-5 minut i przelewamy do innego naczynia przez sitko wyłożone gazą/materiałem, po czym zwijamy…

WIĘCEJ >

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >