fbpx
logo
Szukaj
open close

Wędzona szynka na świeżym szpinaku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz10-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wędzona szynka na świeżym szpinaku

Przygotowanie

  • Szpinak włożyć do miski z zimną wodą i dobrze wypłukać z piasku
  • Odcedzić szpinak na sicie i położyć na talerzu
  • Pomidorki pokroić na połówki
  • Ogórka pokroić w półksiężyce (plasterki przekroić na połowy)
  • Cebulę pokroić w plastry
  • Położyć składniki na szpinaku
  • Na wierzchu ułożyć szynkę
  • Polać sosem

Rady dietetyka

Szynkę można przyrządzić samemu lub można zakupić w sklepie spożywczym – sprawdzamy skład takiego wyrobu mięsnego, by był jak najkrótszy.

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – więcej informacji znajdziesz w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycję przyrządzenia smacznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szynka wieprzowa wędzona (160 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Cebula (50 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >

Curry z kalafiora i cukinii

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe i łączymy z przyprawami Kalafior dzielimy na różyczki…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa. Dodajemy liście laurowe. Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości….

WIĘCEJ >