fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jesienna sałatka z dynią

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-25
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jesienna sałatka z dynią

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200°C
  • Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona
  • Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem
  • Dynię pieczemy 40 minut do miękkości
  • Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę
  • Do miski dodajemy ugotowaną komosę ryżową, dynię, rukole,pestki granatu, pestki słonecznika i łyżeczkę oliwy.
  • Całość doprawiamy solą i pieprzem, następnie mieszamy wszystkie składniki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się sałatki, które warto wypróbować.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ dyni piżmowej (500 g)
  • 1 łyżeczka oliwy extra virgin (5 g)
  • ½ szklanki komosy ryżowej (90 g)
  • 2 garście rukoli (40 g)
  • ¼ szklanki pestek granatu (40 g)
  • 4 łyżki pestek słonecznika (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut. Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski. Ogórek kiszony kroimy w kostkę. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i…

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z grzybami

Farsz: Grzyby wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy 2-3 min Grzyby kroimy w kostkę i dorzucamy na…

WIĘCEJ >

Burger wieprzowy z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >