fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jesienna sałatka z dynią

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-25
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jesienna sałatka z dynią

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200°C
  • Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona
  • Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem
  • Dynię pieczemy 40 minut do miękkości
  • Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę
  • Do miski dodajemy ugotowaną komosę ryżową, dynię, rukole,pestki granatu, pestki słonecznika i łyżeczkę oliwy.
  • Całość doprawiamy solą i pieprzem, następnie mieszamy wszystkie składniki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się sałatki, które warto wypróbować.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ dyni piżmowej (500 g)
  • 1 łyżeczka oliwy extra virgin (5 g)
  • ½ szklanki komosy ryżowej (90 g)
  • 2 garście rukoli (40 g)
  • ¼ szklanki pestek granatu (40 g)
  • 4 łyżki pestek słonecznika (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego…

WIĘCEJ >

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >