Sałatka dyniowa z łososiem i awokado
Sałatka dyniowa z łososiem i awokado
Przygotowanie
- Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
- Dodajemy dynię
- Dodajemy kawałki wędzonego łososia
- Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na sałatkę
- Awokado obieramy, kroimy w paski i kładziemy na wierzchu sałatki
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na podobną sałatkę z dynią, a także przepisy na domowej roboty sosy vinaigrette.
Do tego przepisu możesz użyć dowolnej, ulubionej sałaty.
Autor
Lista składników
- Sałata rzymska (105 g)
- Łosoś wędzony (100 g)
- Dynia Hokkaido (świeża) (100 g)
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Awokado (70 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z buraków z kozim serem
Sałatka: Gruszkę pokroić w plastry Pokrojone buraczki rozłożyć równo na talerzu Na środku ułożyć plastry gruszki Posypać grzankami ze smalcu Ser pokroić w kostkę i ułożyć na buraczkach Polać 1 porcją sosu z granatów Sos…
WIĘCEJ >Frytki z batatów z przyprawami
Bataty obieramy, myjemy i kroimy na frytki o grubości 1-2 cm Umieszczamy w naczyniu i dodajemy oliwę z przyprawami Wszystko dokładnie mieszamy Frytki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia Pieczemy około 30-40 minut w piekarniku…
WIĘCEJ >Żeberka z dynią makaronową
Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar na…
WIĘCEJ >Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym (wegetariańskie)
Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…
WIĘCEJ >