fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka dyniowa z łososiem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd8922c21-2903-4f49-828d-67ff1acd9ac7-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka dyniowa z łososiem i awokado

Przygotowanie

  • Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Dodajemy dynię
  • Dodajemy kawałki wędzonego łososia
  • Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na sałatkę
  • Awokado obieramy, kroimy w paski i kładziemy na wierzchu sałatki
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na podobną sałatkę z dynią, a także przepisy na domowej roboty sosy vinaigrette.

Do tego przepisu możesz użyć dowolnej, ulubionej sałaty.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (105 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Awokado (70 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z okrasą z boczku

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Boczek kroimy w drobną kostkę W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Pulpeciki w rosole

Mięso solimy, i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez ok 15 minut na małym ogniu . Podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…

WIĘCEJ >