fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka dyniowa ze schabem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2f9926f9-8dd2-483f-aee2-497ebc48c4ba-1

Sałatka dyniowa ze schabem

Przygotowanie

  • Pomidor kroimy w cząstki
  • Ogórka kroimy w półksiężyce
  • Dynię kładziemy na talerzu
  • Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty
  • Na wierzchu kładziemy plastry wędliny
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by dopasować każdy składnik przepisu do Twojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz także przyrządzić podobną sałatkę z dodatkiem łososia oraz awokado (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ ugotowanej i pokrojonej w kostkę dyni (210 g)
  • 100 g gotowanego schabu w plastrach lub wędzonej szynki
  • 1 pomidor (170 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (60 g)
  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 3-4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka z sarny z szynkowaru z sałatą

Szynka Sarnę i boczek kroimy w małe kawałki, żeby maszynka miała łatwiej mielić Mielimy mięso na standardowych średnich oczkach Dodajemy rozmaryn, sól, pieprz, mieszamy dokładnie, minimum 5 min Wkładamy masę mięsną do szynkowar Zakręcamy, zakładamy…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami

Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól Mieszamy wszystko…

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało) Dusimy 10 min Wyłączamy palnik Czekamy…

WIĘCEJ >