fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka dyniowa ze schabem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2f9926f9-8dd2-483f-aee2-497ebc48c4ba-1

Sałatka dyniowa ze schabem

Przygotowanie

  • Pomidor kroimy w cząstki
  • Ogórka kroimy w półksiężyce
  • Dynię kładziemy na talerzu
  • Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty
  • Na wierzchu kładziemy plastry wędliny
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by dopasować każdy składnik przepisu do Twojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz także przyrządzić podobną sałatkę z dodatkiem łososia oraz awokado (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ ugotowanej i pokrojonej w kostkę dyni (210 g)
  • 100 g gotowanego schabu w plastrach lub wędzonej szynki
  • 1 pomidor (170 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (60 g)
  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 3-4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tarta jaglano – gryczana z truskawkami, malinami i czereśniami

Ciasto: Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Ma być miękka Bierzemy formę do tarty (jak nie jest silikonowa, to najlepiej…

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy do ostygnięcia Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Leczo z patisona

Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić Obranego patisona kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki) Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni Wątróbkę dodajemy na patelnię i solimy Lub pieczemy w naczyniu żaroodpornym razem z cebulką przez około 40-50…

WIĘCEJ >